"Асканія-Нова" представить Україну у конкурсі чудес природи

— 19 січня 2009, 13:52

Такими є результати підрахунку голосів першого етапу акції, який тривав до 31 грудня 2008 року, повідомляє прес-служба акції "7 чудес України".

Згідно з регламентом конкурсу, на першому етапі відбувався відбір 1 учасника від країни за найбільшою кількістю голосів у мережі Інтернет. Від України переможцем виявилася "Асканія-Нова", яка і продовжить боротьбу на другому етапі.

Всього до другого туру потрапили 260 учасників з усіх континентів (національні номінанти та об'єкти, які представляють 2 і більше країни).

Тут протягом усього року напіввільно мешкають бізони, сайгаки, лань європейська, коні Пржевальського, туркменські кулани, благородні олені, кафрські буйволи. Усі фото з сайту 7chudes.in.ua
Як відомо, оргкомітет загальнонаціональної акції "7 природних чудес України" з метою популяризації фіналістів цього проекту вирішив подати до всесвітнього конкурсу у якості номінантів переможців експертного та Інтернет-голосування в Україні.

Нагадаємо, що за підсумками всеукраїнської акції Біосферний заповідник "Асканія-Нова" отримав найбільше голосів експертів, а Національний природний парк "Подільські Товтри" здобув найбільшу підтримку Інтернет-аудиторії.

[L]Голосування триватиме до 7 липня 2009 року. Із 77 учасників, які наберуть найбільше голосів у Інтернеті, експертне журі обере 21 фіналіста конкурсу.

Сім нових природних чудес світу планується назвати у 2011 році. За оцінками Оргкомітету, у голосуванні можуть взяти участь до 100 мільйонів людей.
Реклама:

Головне сьогодні