Сучасний український живопис вперше поїде на Sоthеbу's

— 30 квітня 2009, 12:13

Для участі в лондонських торгах 9 червня 2009 року було відібрано 20 робіт сучасних українських художників, повідомляє Лігабізнесінформ.

Серед картини, які будуть представлені - роботи Василя Цаголова, Олега Тістола, Іллі Чічкана, Ігоря Гусєва, Максима Мамсікова, Віктора Покиданця, Олександра Ройтбурда, Олександра Гнилицького, Влади Ралко, Арсена Савадова, Марини Скугарьової, Павла Макова, Оксани Мась, Миколи Маценко.

[L]Оціночна вартість робіт коливається від 2-3 тисяч фунтів стерлінгів (близько $2,9-4,4 тис.) до 20-25 тисяч фунтів стерлінгів (близько $29-36,5 тис.).

Фахівці в сфері мистецтва зазначають, що представлення українського сучасного живопису на лондонських торгах Sоthеbу's - не лише особисте досягнення кожного з художників, але і важлива подія для України, яка буде сприяти виходові українського мистецтва у світовий арт-простір.

Передаукціонна виставка відкриється 19 травня в Українському Домі в Києві. Протягом двох днів, 20-21 травня, усі бажаючі зможуть ознайомитися з експозицією, що буде представляти кращі лоти з перших торгів "Sоthеbу's", на яких будуть виставлятися роботи українських художників.

Реклама:

Головне сьогодні