Стартує Канський кінофестиваль

— 13 травня 2009, 13:47

У 62-й Канський фестиваль триватиме з 13 по 24 травня. Журі основного конкурсу, яке очолить французька актриса Ізабель Юппер.

Відкриття цьогорічних "Канн" відбудеться світовою прем'єрою мультика від студії Pixar "Вверх".

У змаганні за головні призи конкурсу візьмуть участь 20 фільмів. Серед претендентів - роботи Педро Альмодовара, Джейн Кемпіон, Квентіна Тарантіно, Ларса фон Трієра і Кена Ловча, Енг Лі та інших.

Володар однієї почесної нагороди вже відомий. Мова йде про знаменитого голлівудського актора і режисера Клінта Іствуда, повідомляє Лента.ру. Він отримає спеціальну "Золоту пальмову гілку" з формулюванням "в знак пошани перед чудовим талантом в зеніті його розвитку".

У паралельній конкурсній програмі Особливий погляд беруть участь фільми з Франції, Португалії, Румунії, Ірану, США, Бразилії, Колумбії, Японії, Таїланду та Південної Кореї, а також дві російські стрічки. Найоригінальніший за ідейним змістом та естетикою фільм обере журі, яке очолить італійський режисер Паоло Соррентіно, додає ТСН.

[L]Журі фестивалю присудить також нагороди кращому акторові, актрисі, режисеру і сценаристу, Золоту пальмову гілку за короткометражний фільм, Золоту камеру за найкращий дебют, приз журі та низку інших нагород.

Серед гостей палацу на набережній Круазетт будуть зірки світового кінематографа, у тому числі Бред Пітт, Моніка Белуччі та Пенелопа Круз. Французи з особливим ентузіазмом очікують появи на червоній доріжці кумира французької публіки співака і актора Джонні Холідея і знаменитого футболіста Еріка Кантона, який після спортивної кар'єри присвятив себе кіно.

На Канському кінофестивалі Україна буде офіційно представлена власним павільйоном, у рамках якого відбудуться покази українських фільмів.

У 2009 році Україна буде представлена трьома кінороботами: дебютним фільмом Марини Кондратьєвої "Одного разу я прокинусь", ігровим фільмом Валерія Ямбурського "День переможених" і повнометражним художнім фільмом Володимира Лерта "Відторгнення".

Реклама:

Головне сьогодні