В "Артеку" стартував дитячий кінофестиваль

— 6 липня 2009, 17:06

Протягом тижня на фестивальних кіномайданчиках у конкурсній програмі і програмі "Кіносвіт-Артеку" будуть показані більше 25 фільмів з 15 країн, створених останніми роками для дітей і юнацтва, повідомляє прес-служба центру.

У конкурсній програмі беруть участь 9 кращих фільмів для сімейного перегляду з Австрії, Білорусії, Великобританії, Угорщини, США, Франції, Латвії, Росії та Польщі.

Цього літа фестиваль "Артек" пройде під девізом "Складаємо казку самі". Разом з відомими гостями артеківці створять кращу кіноказку за назвою "Артек".

Конкурсні фільми оцінюватимуть два журі: професійне та дитяче. У складі професійного журі актор Ігор Верник, акторка Ольга Прокоф'єва, народна артистка України Раїса Недашківська, телеведуча Світлана Леонтьева, мистецтвознавець Ірина Зубавіна і кінорежисер Оксана Байрак.

Також до складу дорослого журі увійшли кінорежисер Євген Сивоконь, кінодраматург Вадим Жук, кінорежисер-аніматор Іван Максимов, актор Олександр Леньков, акторка Вікторія Ісакова, акторка і громадський діяч Земфіра Цахілова, актор Марат Башаров, актор Гоша Куценко і телеведучий Леонід Якубович.

До дитячого журі увійшли юні кіноартисти і близько 3500 дітей, що відпочивають в "Артеку" у кінофестивальну зміну.

Президент кінофестивалю - відома телеведуча й акторка Катерина Стриженова. Віце-президенти фестивалю: кінорежисер Михайло Алдашин і кінопродюсер Влад Ряшин.

Діти зустрінуться з відомими кіноартистами, відвідають майстер-класи відомого російського режисера Німіти Міхалкова та Олександра Ленькова.

Спільно з зірками російського кіно пройде презентація масштабного кінопроекту "Книга майстрів". Конкурс юних глядачів на кращий сценарій казки назве артеківців-сценаристів, чиї роботи будуть покладені в основу кінопроекту "Казка з зіркою".

Організаторами кінофестивалю виступили Міжнародний дитячий центр "Артек", Федеральне агентство у справах молоді, Академія дитячого і молодіжного фільму, Союз кінематографістів РФ.

Реклама:

Головне сьогодні