Тест

"Асканія-Нова" у півфіналі "Семи нових чудес світу"

Другий етап конкурсу тривав з 1 січня 2009 року і завершився 8 липня 2009 року. Для зручності виявлення переможців організатори розподілили учасників другого етапу на 7 груп.

"Асканія-Нова" та ще 56 учасників опинилася у другій за чисельністю групі Е - "Національні парки, природні заповідники, ліси". Від кожної з них було відібрано 11 переможців, які набрали найбільше голосів інтернет-аудиторії - всього 77.

Відтак "Асканія-Нова" має шанс увійти до числа 28 фіналістів, які виборюватимуть право увійти до числа "Семи нових природних чудес світу". Це рішення буде приймати експертна комісія, яку очолює Федеріко Майор, колишній гендиректор ЮНЕСКО.

21 липня 2009 року експерти назвуть 28 фіналістів конкурсу та місце проведення завершальної церемонії нагородження. Відразу після цього голосування у мережі інтернет та телефоном відновиться і триватиме до 2011 року.

На цей час також заплановано всесвітній тур, під час якого організатори відвідають кожен з 28 об'єктів-фіналістів. Сім нових природних чудес світу планується назвати у 2011 році.

За оцінками оргкомітету "7 природних чудес України" в інтернет- та телефонному голосуванні взяло участь більше 100 тисяч українців.

Своїх національних номінантів не мають такі країни як Китай, Росія, Японія, Франція, Велика Британія, Іспанія. Натомість своїх учасників висунули та пройшли до півфіналу практично всі країни Америки. Із республік колишнього СРСР на даному етапі залишилися лише Україна, Азербайджан та Білорусь (спільний номінант з Польщею).