Жінки стають красивішими, стверджують науковці

— 28 липня 2009, 17:31

Дослідники з'ясували, що привабливі жінки мають більше дітей, ніж менш симпатичні представниці слабкої статі, повідомляє The Times. При цьому, у вродливих жінок відсоток дітей-дівчат вищий, ніж у менш красивих. Коли доньки красунь дорослішають, то стають теж привабливими і так схема повторюється.

Впродовж поколінь, стверджують науковці, жінки перетворюються на більш красивих і цей процес триває. Принаймні про це свідчать результати серії досліджень фізичної привабливості та її зв'язку з репродуктивним успіхом у людей.

Маркус Джокела, дослідник з Хельсінкського університету з'ясував, що вродливі жінки мали на 16% більше дітей, ніж їхні менш привабливі "колеги". Джокела проаналізував дані, зібрані у США.

Там впродовж чотирьох десятиліть вчені спостерігали за 1 244 жінками і 997 чоловіками. Їхня привабливість була оцінена по фотографіях, які були зроблені під час дослідження, яке також зібрало дані про кількість дітей, яких мали учасники експерименту.

Це дослідження є продовженням роботи Сатоші Каназава, психолога-еволюціоніста з Лондонської школи економіки, який з'ясував, що у красивих батьків більш імовірно народжуються доньки. Він припустив, що це є еволюційною стратегією запрограмованою на генетичному рівні.

[L]Він використав два результати досліджень, фінансованих американським урядом. Тоді велось спостереження за 15 тисячами американців, їхню фізичну привабливість також було оцінено.

"Фізична привабливість є дуже спадковою рисою, яка непропорційно сильно збільшує репродуктивний успіх доньок, ніж синів", - сказав Каназава.

Він додав, що "якщо привабливі батьки мають більше доньок і фізична привабливість є дуже спадковою, логічно випливає, що жінки впродовж багатьох поколінь поступово стають більш привабливими".

Для чоловіків, навпаки, привабливість є менш важливою (красиві чоловіки не були більш успішними, ніж некрасиві за кількістю дітей). Це означає, що фізична привабливість не є важливою для еволюції чоловіків.

Реклама:

Головне сьогодні