Найвідоміші домашні улюбленці політиків

Слава не оминула вірних друзів політиків. Новини про те, якого ж пса подарує американський президент Барак Обама своїм донькам обговорювалась світовими ЗМІ на рівні з цілком серйозними питаннями.

Впливове британське видання The Times склало ТОП-10 найвідоміших тварин, які купались чи досі купаються у промінням слави можновладців.

У рейтинг потрапив орангутанг імператриці Жозефіни (дружини Наполеона). Вона тримала мавпочку вдома. Тварина виходила до обіднього столу у сюртуку.

А Уінстон Черчілль мав папугу Чарлі, якого політик навчив лаятись. Чарлі вигукував непристойності в основну на адресу Гітлера.

У короля Генріха III (1216-1272) у Тауері був свій звіринець, у тому числі білий ведмідь, що ловив у Темзі рибу. Крім цього хижака, у короля був слон і три леопарди.

Серед найвідоміших домашніх улюбленців політиків є також кіт Хамфрі (названий на честь героя улюбленої книжки Маргарет Тетчер "Так, пане прем'єр-міністр"). Він жив разом з Залізною Леді у резиденції британських прем'єрів. На головного мишолова Даунінг стріт, 10 навіть виділялись кошти з бюджету. Помер кіт вже "у відставці" у 2006 році.

Франклін Делано Рузвельт обожнював шотландського тер'єра по кличці Фала: республіканці навіть запевняли, що президент ганяв за псом на Аляску.

Коні Володимира Путіна "написала" "Історію Коні"
Прем'єр-міністр Канади Вільям Лайон Маккензі Кінг і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін стверджували, що радяться зі своїми собаками (Пет і Коні, відповідно). Путін з радістю розповідає про свого пса. Наприклад, про те, як Коні з'їла страви, приготовані для ділової зустрічі.

Після зустрічі собаки Путіна з тер'єром Джорджа Буша Барні, американський пес, мабуть, образився, жартує The Times. Адже після події Путін сказав, що Коні була "більшою, сильнішою, швидшою і злішою, ніж Барні".

Улюбленець Джоржда Буша Барні регулярно "вітав" американців з Новим Роком. У Барні була навіть власна сторінка на сайті Булого Дому
Відтак улюбленець Лори і Джорджа Буша вилив свою злість на журналіста Reuters.

Цуценя португальської водяної собаки Бо стало подарунком Барака Обами своїм донькам. Це була "перша обіцянка" новообраного президента - подарувати дітям пса за участь у передвиборчій кампанії. І Обама своє слово дотримав. Бо нещодавно відсвяткував своє 100-денне перебування у Білому Домі.

Як нагадує The Times, при Джоні Квінсі Адамсі діставалося і високим гостям: ручний алігатор президента спускався по сходинках у сад Білого дому і всіх лякав. Томас Джефферсон прогулювався в компанії своїх грізлі, а Вільям Говард Тафт настільки любив парне молоко, що тримав у Білому Домі корову.

У рейтинг британського видання не потрапили домашні улюбленці нинішнього російського президента Дмитра Медвєдєва. У нього аж четверо собак і кіт Дорофей.

Немає тут і тварин українських політиків. Українські ж президенти не надто використовують собак для свого піару. Віктор Ющенко обирає бджіл, Леонід Кучма - котика Нюсика. І лише Леонід Кравчук зізнавався у любові до собак, але їхнє життя не стало публічним.

Як і життя тварин ласої на піар прем'єрки.

Йоркширський тер'єр Юлії Тимошенко

Фото прес-служб Білого Дому, прем'єра РФ Володимира Путіна та прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко

Реклама:

Головне сьогодні