Модний дім Escada збанкрутував

— 14 серпня 2009, 10:24

Заяву на банкрутство мюнхенською дизайнерською компанією в четвер підтвердила речниця адміністративного суду Мюнхена, повідомляє "Німецька хвиля".

Ще у вівторок мюнхенський концерн намагався знайти шляхи порятунку, проте остання спроба зазнала фіаско. Escada запропонувала інвесторам перевести свої боргові зобов'язання у готівку за зниженими цінами. Однак лише 46% інвесторів погодилося на цю операцію.

На сьогодні Escada налічує близько 180 магазинів та торгових точок в 60 країнах. Серед її знаменитих клієнтів - американська актриса Кім Бесінджер. Через банкрутство безробітними залишилися 2300 робітників по всьому світі.

Раніше Escada була одним з найбільших модних брендів світу, але впродовж останніх років її популярність, продажі і прибутки зменшувались.

Компанія випускала ексклюзивні моделі для заможних покупців, в основному в США та Росії. Escada продавала такі аксесуари як сумки, взуття, парфуми, окуляри та дитячий одяг. Проте побутові проблеми, помилки в управлінні та фінансова криза поставили компанію перед серйозними труднощами.

У скрутний час були проведені зміни керівництва фірми. Щоб підняти Escada на ноги, в минулому році її очолив колишній шеф Hugo Boss Бруно Зельцер. Проте він зіткнувся з великими збитками та низкою боргів, з якими не зміг впоратись.

Голова концерну сподівається, що після визнання банкрутом і реструктуризації підприємство буде мати майбутнє.

"Керівництво має намір щодо нової орієнтації Escada, яка впроваджується з середини 2008 року", - запевнив Зельцер. Він продемонстрував декілька тижнів тому першу колекцію, з якою він після довготривалого застою намагався догодити смакам покупців. В часи його попередника компанія втратила багато постійних клієнтів, оскільки їм не подобалась мода у стилі Escada.

У першій половині фінансового року 2008-2009 товарообіг "Ескади" зменшився на 16%, збиток становив 91,7 мільйонів євро, що на 8 мільйонів євро більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Сьогодні курс акцій Escada продовжив знижуватися і впав до 63 центів.

Нагадаємо, наприкінці травня оголосив про своє банкрутство модний дім Крістіана Лакруа. 2 червня в компанії було введене зовнішнє управління.

Реклама:

Головне сьогодні