Тест

Сорочинський ярмарок: з президентом та кризою

Віктор Ющенко прибув у Сорочинці на урядовому вертольоті. На ярмарку голова країни з'явився у чорних джинсах та у вишиванці.

Спочатку Ющенко відвідав музей Гоголя і церкву, у якій хрестили письменника, а потім і на сам ярмарок пішов.

"Мені дуже приємно бачити всіх присутніх у вишитих сорочках. Це значить, що ми українці і шануємо традиції. А ярмарок - це краща традиція нашого народу!", - промовив голова країни зі сцени.

А щоб торгівля була вдала, президент вручив срібну монету із зображенням Гоголя організаторам ярмарку. Після чого зміг трохи розслабитися і відправився гуляти по торговельних рядах.

Торговці потирали руки в очікуванні іменитого покупця - адже раніше гарант щедро отоварювався в Сорочинцях: купував вишиванки, ляльки своїм дочкам.

Та цього разу Ющенко не був налаштований на серйозні витрати, тож відразу попрямував до продуктових прилавків.

В узбеків купив спецій на 200 гривень і, звичайно ж, заглянув до друзів-грузинів. В них він отримав подарунки та спробував спекти хліб, повідомляє "Комсомольская правда в Украине".

Надивившись на VIP-гостя, відвідувачі пішли далі ярмарком.

А подивитися в Сорочинцях цього року є на що. Як завжди, багато продукції народних умільців - від рушників і глечиків до взуття з конопель ручної роботи.

От тільки ціни на товар не низькі. Приміром, вишиванку торік можна було знайти за 130 гривень, тепер же просять 380. А з домотканої тканин ще дорожче - від тисячі гривень.

Тож здебільшого люди купували щось дешевше: віночки дітям за 60 гривень, магніти на холодильники, керамічні горщички та сувеніри.

До речі, ціни на їжу також кусючі. Люди купували шашлики, по 50 гривень за 100 грамів (удвічі дорожче, ніж рік тому), запивали пивом по 9 гривень за келих (було - 5-6).

Та найцікавіше у Сорочинцях ще попереду: фестиваль борщу, салют, виступ зірок естради. 21-го серпня людей розважатиме Поплавський і його команда, 22 серпня заспіває Руслана, а закриють ярмарок (23 серпня) гурт "Тік".

За матеріалами "Комсомольської правди в Україні"

Усі фото прес-служби президента