ТОП-10 найрентабельніших голлівудських акторів

Перше місце у рейтингу Forbes ось таких "рентабельних" акторів посів актор Шайя Лабеф. Він знявся у багатьох стрічках Стівена Спілберга, але найвідомішими фільмами з його участю є "Транфсормери" та "Індіана Джонс у королівстві Кришталевого черепа".

Forbes підрахував: за кожен долар, який студії платили Лабефу, він приніс авторам фільму у середньому 160 доларів.

"Шайя Лабеф є мрією кожної студії", - зауважує видання. Він ще молодий, дуже працьовитий, і донедавна мав невелику зарплату. Втім, останній пункт скоро може змінитись.

Щоб створити список ТОП-10 найрентабельніших голлівудських акторів, Forbes проаналізував 100 виконавців, які знялись принаймні у 3 фільмах впродовж останніх 5 років.

Відтак видання порахувало, скільки грошей заробив актор на кожному фільмі. Потім Forbes проаналізував бюджети та касові збори фільмів. Потім чистий прибуток фільму поділили на виплати акторові. Ця цифра і встановлювала, на якому місці має бути актор у рейтингу видання.

У цьому рейтингу Forbes аналізував лише чоловіків-акторів.

Шайя Лабеф, фото Олеся Волкова, film.ru
Відтак на першому місці опинився Шайя Лабеф з рентабельністю 1 до 160 доларів. На другому місці - 30-річний шотландський актор Джеймс Макевой. Кожен долар, вкладений у Макевоя, приносить, за підрахунками видання, 114 доларів прибутку.

Зайняти таке виоске місце у рейтингу йому допомогли зйомки у фільмі "Особливо небезпечний" з Анджеліною Джолі. Ця стрічка при відносно невеликому бюджеті заробила у прокаті 342 мільйони доларів.

Джеймс Макевой у рейтингу другий. Кадр з фільму "Особливо небезпечний"

На третьому місці рейтингу Forbes - 21-річний Майкл Сера. Цей актор відомий завдяки фільмам "Джуно" і "Суперпоганий". Кожен заплачений йому долар гонорару приносить творцям фільмів 102 долара.

Наймолодшим учасником рейтингу є 20-річний Деніел Редкліфф. Завдяки зйомках у фільмах про маленького чарівника Гаррі Поттера, Редкліфф непогано заробляє, а з кожним новим фільмом його гонорар суттєво збільшується.

Хоча його рентабельність теж є високою - кожен вкладений у нього долар приносить 93 у.о. прибутку. Редкліфф - на четвертому місці рейтингу.

Роберт Дауні молодший - на п'ятому. Актор, який знявся у фільмах "Грім у тропіках" та "Залізна людина", приносить студії з кожного виплаченого долара 78 у.о. прибутку.

Хав'єр Бардем у рейтингу шостий. Кадр з фільму "Вікі Крістана Барселона"
Трохи менша рентабельність актора Хав'єра Бардема (1:73). Володар "Оскара" за роль холоднокровного вбивці у фільмі "Старим тут не місце", іспанський виконавець знімався в малобюджетних фільмах, які мали величезний успіх.

Так, наприклад, бюджет фільму Вуді Аллена "Вікі Крістіна Барселона", у якому знімався Бардем, становить 15 мільйонів доларів. При цьому стрічка зібрала у прокаті 93 мільйони. Відтак у рейтингу рентабельних акторів Бардем опинився на шостому місці.

Райян Рейнолдз - сьомий з пропорцією рентабельності 1 до 61 долара. Чоловік Скарлетт Йохансон знявся у фільмі "Пропозиція", який заробив у світовому прокаті 260 мільйонів.

Бетмен Крістіан Бейл - на восьмому місці. Кожен вкладений у актора долар приносить творцям фільму 55 доларів прибутку. Замикають ТОП-10 видання Аарон Екхард (1до 45) та Денніс Квейд (1 до 43).

Усі фото film.ru

Реклама:

Головне сьогодні