Як вдягнутися восени - модні тенденції 2009

Цього сезону стає популярним образ дорослої впевненої в собі ділової дами. На подіуми виходять зрілі жінки в ділових костюмах чорного кольору, з мінімальною кількістю прикрас і в зручному взутті на товстих підборах.

У моді жінка з сильним урівноваженим характером, безкомпромісна і позбавлена будь-яких приводів до залицянь. Та картина, яку ми вже сьогодні бачимо на світових подіумах, і українському в тому числі, існуватиме ще пару десятків років, видозмінюючись і щоразу по-новому подаючи цей відсторонено-похмурий образ сучасної жінки в сучасних умовах.

До сьогоднішніх рекламних акцій стали активно запрошувати жінок середнього віку, які вже зробили собі ім'я, кар'єру, стали в певному розумінні іконами стилю. Вони покликані показувати молоді приклад хорошого тону, що не підвладний часу.

З'являється сучасний образ молодої респектабельної жінки. Феєричні блузи і спідниці поступаються місцем елегантним брючним костюмам, практичні строгі офісні сукні витісняють шовкові сукенки і платтячка, босоніжки і капелюшки відходять на задній план.

Ознакою доброго смаку цього сезону можна вважати костюми-двійки, що складаються з об'ємного жакету з поясом і звуженої спідниці-олівця. При цьому жакет має бути довгим, до середини стегон, лінія плечей підкреслена і дещо перебільшена, інколи настільки, що силует візуально деформується спотвореним окатом плеча або об'ємною зверху формою рукава.

Збільшену масу верхньої частини тіла на додаток підкреслюють паском чи ременем, його тепер актуально одягати зверху на жакет точно по талії. Він може бути і широким, і вузьким, зробленим зі шкіри екзотичних тварин чи бути в тон жакету, часто його колір значно відрізняється від кольору костюму.

Модний об'ємний жакет і облягаючі леггінси
Актуальним осіннім елементом гардеробу сучасної дами може бути кашемірове пальто, часто довге і широке, двобортне або на запах, з великим відкладним коміром. Також стають популярними френчі, виконані з блискучих тканин або тонкої натуральної шкіри.

В моду повертаються широкі брюки а-ля Марлен Дітрих. Їх тепер носять зі статичним взуттям на товстих підборах чи на платформі.

Штани у стилі Марлен Дітріх (оядг від Тетяни Островерхової)
Якщо ж ви віддаєте перевагу спідницям, то цієї осені модні будинки пропонують обрати спідницю вузьку класичну як варіант офісного дрес-коду або коротку, вище колін, і пишну. Вдягати її слід з темними панчохами з гладким блиском, ніби шкіряним чи латексним, або ж з ботфортами, які цієї осені виконані із замші, утеплені хутром, і привертають до себе особливу увагу.

Актуальна цього сезону і сукня-футляр. Цей суто жіночий елемент гардеробу цього разу жодним чином не покликаний підкреслювати принади жіночої статури. В моді сукні з яскраво вираженими високими плечима. Тіло закрите від стороннього ока, горловина висока, декольте майже, а інколи й зовсім, відсутнє. Сьогодні вулицями міста йде жінка статична, ділова, відсторонена.

В одязі використовується мінімальна кількість декоративних елементів, у костюмах уникають навіть ґудзиків, а застібку роблять потайною чи просто на запах.

Цієї осені варто віддати перевагу дорогим натуральним тканинам. На перший план виходять вовна, кашемір, шкіра, замша, виворітка з хутром. Спрацьовує принцип: краще мати менше речей, але більш якісних і дорогих, і вдало поєднувати їх між собою, добираючи потрібні аксесуари.

У моді чорний колір. Одяг від Христини Бобкової
Чорний колір домінує в багатьох колекціях наступного осінньо-зимового сезону. Колір строгий, благородний і самодостатній. Та на фоні переважно чорного та його похідних: сірого, білого, бежевого, пропонуються дизайнерами й інші кольори. Вони стають максимально вираженими на фоні суцільного захоплення чорним кольором. Це, перш за все, колір фуксії, бузковий, синій, червоний. Рідше можна зустріти жовтий і малиновий. Всі кольори тепер яскраві, чисті і більш насичені.

Навіть тканини з ефектом металік мають більш глибокий насичений колір, вони починають ніби світитися зсередини.

Серед аксесуарів на осінь пропонується прихопити невелику сумку через плече, або ж узагалі маленький клатч, що радше нагадує гаманець або портмоне ділової дами. Створюється враження, ніби жіночка щойно вибігла на каву або на зустріч у сусідню установу.

Прикрас цієї осені теж слід уникати. Біжутерію дозволено носити лише влітку, а коштовностями не варто захоплюватися радше з принципів суцільної економії та недоцільності.

Фото "Української правди. Життя" та з сайту "Українського тижня моди"

Реклама:

Головне сьогодні