У четвер розпочинається Форум видавців у Львові

— 10 вересня 2009, 11:05

У програмі заходів на одну годину припадає 5-10 презентацій чи інших подій, повідомляє "Радіо Свобода".

"Українська правда. Життя" нагадує, що в рамках Форуму відбудуть живі зустрічі з письменниками, на яких пролунають і ваші запитання.

У четвер у Львові за адресою: площа Ринок, 14 відбудеться зустріч читачів з Іллею Стронговським (з 13 до 14 години) та Юрком Іздриком (14 до 15). Відповіді на найцікавіші запитання будуть опубліковані на нашому сайті.

На книжковому ярмарку представлені більше 600 українських і 20 іноземних видавництв і книготорговельних структур. Звісно, кожен привіз багато книг і хоче їх продати, дехто на форумі має прибуток за увесь рік. Адже, попри те, що видавці кажуть, що українці читають мало, книжки на львівському форумі купують.

Оренда виставкових площ на ярмарку - найдорожча в Україні ( чотири дні торгівлі від 2 до 4 тисяч гривень за місце) і тому дехто з приватних видавців відмовився від участі у форумі.

Поважних західних письменників Львів не приваблює. За словами президента форуму видавців Олександри Коваль, місто мало б запровадити грошову премію для відомих літераторів, як це прийнято у світі.

Кілька років поспіль у Львові хотіли б бачити Мілорада Павича, Салмана Рушді, Орхана Памука, але для таких авторів потрібні натовпи читачів. А для цього книжки цих письменників мали б перекладатись в Україні, видаватись великими накладами.

Літературна зірка їде у ту країну, де її читають і знають, але аж ніяк не з культурно-просвітницькою місією, наголошує Олександра Коваль.

Реклама:

Головне сьогодні