Переможниця шоу "Україна має талант" стала сенсацією YouTube

"Думаєте, Британія має талант? Подивіться на українського переможця...", - так коментує успіх українки Ксенії Симонової на популярному відео-порталі YouTube британський ресурс AOL.

Справа в тому, що відеороботи Ксенії у техніці пісочної анімації про Другу світову війну переглянули вже 2 мільйони глядачів. Цей восьмихвилинний ролик іноземна преса вже назвала "інтернет-сенсацією".

"Це - дивовижне відео. Політичне. Історичне. Мистецьке. Вражаюче. Воно наштовхує на багато думок, на відміну від багатьох сучасних політичних дебатів. Автором є Ксенія Симонова. Мабуть, наразі мало хто чув щось про неї - поки що. Думаємо, це зміниться", - так коментує відео переможниці українського шоу "Україна має талант" впливове американське видання The Los Angeles Times.

До сліз
Після запалювання свічі Ксенія відтворила на освітленому екрані з піском історію життя простих людей і війну: ось закохана пара сидить на лавочці вночі під зірковим небом...

Під звуки з радіоприймача про оголошення війни цей образ зникає. Профіль жінки. Вона плаче... Потім Ксенія малює колиску з дитиною, біля неї при свічі сидить жінка. Усю цю картину художниця закидує піском. Під звуки падаючих бомб з'являються профілі людей. Війна. За цими зображеннями Ксенія малює вродливу жінку, яка перетворюється на стару і сумну.

Далі Ксенія малює з піску пам'ятник Невідомому солдату. У фінальній сцені мати і дитина у домі торкаються долонями вікна. За ним ніби є їхній чоловік і тато. З'являється напис "Ти завжди поряд".

Життя за часів війни на піску викликало сльози у багатьох глядачів. Як зізналась журналістам переможниця конкурсу, її найулюбленіший номер "був показаний у півфіналі шоу "Україна має талант".

"Це міні-спектакль на військову тематику: жінка з дитиною на руках чекала чоловіка з фронту, останнє побачення дівчини і її коханого на вокзалі. Практично ніхто не знає, що саме ця робота була найпершою в моєму житті. Багато в чому через це вона настільки цінна", - зізналась Симонова газеті "Сегодня".

"Саме цей міні-спектакль був показаний мною в Євпаторії напередодні Дня Перемоги. Це був зовсім некомерційний проект - я малювала для трьох тисяч ветеранів, що зібралися на центральній площі міста. Потім я показувала цей же номер для більш вузької аудиторії, зокрема в місцевих будинках для літніх людей", - додала Ксенія.

"Я ніколи не можу повторити те, що вже малювала. Така вже вона штука цей пісок!", - розповідала художниця.

"Тому навіть у найвідпрацьованіших номерах постійно йде імпровізація. Люди, яких я малюю, насправді живі. Вони відчувають, старіють, дивляться на мене зі столу. Більш того, бувають моменти, коли я лише створюю на ходу, причому я дуже люблю це робити під клубну музику. Це ще одна моя слабкість", - зізналась 24-річна кримчанка.

У Ксенії - дворічний син. Відтак художниця зізнається, що почуває себе в "першу чергу мамою".

"Головне, щоб я якомога частіше могла бути поруч із синочком. Однак я тільки "за" контракти і гастролі", - додала Симонова. До речі, до столиці мешканка Євпаторії переїжджати не планує - вдома краще.

Ксенія наважилась брати участь у конкурсі заради 9-місячної дівчинки Ніки, яка на той час півроку знаходилася у комі. За виграш у фіналі проекту "Україна має талант" Ксенія Симонова отримала мільйон гривень. Гроші вона збиралась витратити на благочинність і купівлю квартири.

Реклама:

Головне сьогодні