Шахерезади і Жар-птиці в колекції Вікторії Гресь. Фото

Сама колекція розпочалася з міні-фільму про балет "1909. Париж. Дягілєв". Це стало і назвою колекції і її присвятою. Адже саме цього року відзначається 100-річчя відомих "Російських сезонів у Парижі".

Костюми до балетних постановок Дягілєва стали в Парижі більше ніж просто модними. Вони створили новий стиль, і не лише в одязі, а й у декораторському мистецтві. Весь Париж "стояв на вухах". Можливо, тепер Вікторія Гресь своєю весняно-літньою колекцією намагається повторити подвиги столітньої давнини.

Та, як стверджує сама дизайнерка, це її улюблена тема. Тому працювати над нею було цікаво і приємно.

Колекція була насичена легкими ніжними шовковими сукнями, часом на бретельках, часом зі шлейфами, прикрашених воланами і драпіруванням, складно скроєними шароварами і блискучими жакетами в дусі "Шахерезади". І неодмінною деталлю кожного костюму був тюрбан.

На особливу увагу заслуговують тканини, що мають дуже складний малюнок. За словами Вікторії Гресь, всі вони авторські, зроблені за її ескізами в Італії. Тож усі ці неймовірні смужки, квітки та переливи з таким витонченим поєднанням кольорів ви не знайдете в жодного іншого дизайнера.


Виділились також аксесуари до костюмів. А це вже спільна колекція дизайнера Вікторії Гресь та ювелірної компанії Roberto Bravo. У виробах використано напівдорогоцінне каміння, кожна прикраса має своє ім'я. Колекція є регулярною, її можна придбати в магазинах у Києві та Одесі.


А от сукні від Вікторії Гресь можна замовити лише в її ательє, адже магазин в центрі Києва вона зачинила з питань комерційної недоцільності.

Усі фото Дмитра Ларіна

Про те, які знаменитості відвідали покази, читайте на порталі TabloID Перший день Fashion Week: нова подружка Фагота і модний "ляп" Ставнійчук

Місце проведення показів: ТК |ACCO INTERNATIONAL

Реклама:

Головне сьогодні