Вільна від прив’язаностей колекція Лілії Літковської

"Часу було мало, ми мали лише два місяці на підготовку нової колекції, тому, можливо, не все встигли розкрити, і не все показали публіці. Одну із суконь довелося залишити за лаштунками показу, бо у неї був доволі складний крій, і дівчина просто не змогла її правильно одягнути," - зізналась Літковська.

Дизайнер закликає звільнятися від прив'язаностей і мислити більш вільно. "Люди не можуть і не хочуть дивитися на речі ширше. Я закликаю звільнитися від цих умовностей," - каже Лілія.

Для музичного супроводу Літковська запросила Дмитра Шурова, піаніста гурту Esthetic Education, який протягом всього показу імпровізував на музичні теми, стоячи на сцені.

Колекція виявилась насиченою складними елементами, деталями-трансформерами. Так, наприклад, рукава куртки дивним чином перетворювались у шарф, а всередині піджака виявлявся кардиган. "Мої речі не набридають," - впевнено заявляє дизайнер.

Багато уваги Лілія цього разу приділила взуттю, таким собі туфлям у черевиках. Літковська дуже задоволена отриманим результатом.

Та, здається, в багатьох моментах Лілія перемудрила саму себе. Через надто складні декорації довго не починали показ, дівчата швидко рухались, і багатьох деталей одягу глядачі просто не помітили. "Я стільки всього задумала, і в рамках показу ми фізично не встигли все показати", - каже Літковська.
Лілію часто порівнюють з бельгійськими та японськими дизайнерами, а також закидають схожість з Вів'єн Вествуд. "І нехай!" - відмахується Літковська.

Усі фото Дмитра Ларіна

Читайте також на порталі TabloID Другий день Fashion Week: груди Бужинської, білявка Тігіпка та закохана Журавська

Місце проведення показів: ТК |ACCO INTERNATIONAL

Реклама:

Головне сьогодні