Гоша Куценко у ролі ревнивого Чахлика Невмирущого на "Молодості"

Картина є своєрідною мішанкою російських народних казок, де серед персонажів можна побачити Бабу-ягу, Чахлика Невмирущого, Русалку, що сидить на гілках, балакучого коня, а також традиційного російського казкового героя Івана, закоханого у прекрасну князівну.

До Києва представляти своє творіння приїхав режисер стрічки Вадим Соколовський та виконавець епізодичної ролі Чахлика - Гоша Куценко.

Режисер Вадим Соколовський приїхав у Київ презентувати свою "Книгу майстрів" у перший день фестивалю. Гоша Куценко (справа) зіграв у стрічці Чахлика Невмирущого

Режисер "Книги майстрів" наголосив, що знімальна група поставила собі за мету максимально відсторонено подивитися на жанр казки, перетворивши створення фільму на своєрідну постмодерністську гру.

Саме тому творці картини наповнили "Книгу майстрів" кіноцитатами, жартами на злободенну тематику, відомими образами з масової культури і тому подібним.

За словами Вадима Соколовського, картина створювалась для родинної аудиторії і, в першу чергу, для юних глядачів. Зрештою, на думку режисера, сучасні діти бачили занадто багато фільмів, аби вдовольнитися простим переказуванням улюбленої казки. Тому "Книга майстрів" повинна була "тримати планку", задану візуальними ефектами "Володаря кілець" та подібних проектів.

Врешті-решт, "Книзі майстрів" таки вдалося здобути симпатії свого найбільш прискіпливого глядача. Стрічка здобула Гран-прі на фестивалі дитячих фільмів Shlingel у німецькому місті Гемніці, де її оцінювало міжнародне дитяче журі.

Актор Гоша Куценко виявився задоволеним участю у проекті. Зрештою, увесь зірковий склад "Книги майстрів" (Лія Ахеджакова, Ірина Апексимова, Михайло Єфремов) одразу погодились зніматися у фільмі, втомившись від "бойовиків про олігархів". Роль у Куценка була маленька, але дуже харизматична: свого героя Чахлика Невмирущого, актор перетворив на ґота-рокера, який постійно ревнує свою пасію - Русалку.

Єдине, що Гоша хотів би додати до фільму - це музичні номери ти пісні, яких йому та його партнерці Ірині Апексимовій бракувало на знімальному майданчику. Зрештою, актор сподівається, що у продовженні, якщо воно буде, він зможе реалізувати свій музичний талант і зіграє на гітарі.

Наскільки вдалими були постмодерністські пошуки росіян українські глядачі зможуть оцінити вже незабаром - "Книга майстрів" виходить у прокат 29 жовтня.
Чахлик Невмирущий Гоша Куценко презентує фільм за своєю участю
Також 24 жовтня була показана ще одна картина, якою, власне, фестиваль і відкрився. Це французька стрічка режисера Яна Коунена "Коко Шанель та Ігор Стравінський".

У своїй стрічці французький режисер зміг передати історію пристрасті двох геніальних творців без зайвої мелодраматичності, лише засобами їхнього мистецтва - музикою Стравінського, силуетами та кольором жіночих вбрань Коко Шанель.

Фото Аліси Землянікіної

Реклама:

Головне сьогодні