Українці стали частіше всиновлювати дітей

— 29 жовтня 2009, 14:26

Протягом дев'яти місяців 2009 року громадяни України усиновили 1739 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що на 225 більше порівняно із кількістю усиновлених протягом аналогічного періоду 2008 року (1514 дітей).

Про це у четвер повідомляє прес-служба Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту з посиланням на надану інформацію Державним департаментом з усиновлення та захисту прав дитини.

"Ці дані вкотре підтверджують сталість тенденції щорічного зростання усиновлення дітей громадянами України впродовж кількох минулих років. При цьому ані криза, ані інші причини не спроможні зупинити ці процеси, оскільки, з одного боку, зростання свідомості українців, а з іншого - запровадження з початку цього року підтримки державою сімей, які усиновили дитину, надали нового поштовху до активізації усиновлення нашими співвітчизниками", - зазначив Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Ще однією позитивною тенденцією цього року, за словами Юрія Павленка, є помітне зростання кількості усиновлень громадянами України в південних та східних регіонах, які раніше не відзначалися значною активністю в цьому напрямку.

[L]Так, зокрема, протягом січня-вересня в Донецькій області громадянами України всиновлено - 210 дітей, в Дніпропетровській - 177 дітей, в Луганській - 107 дітей, в АР Крим - 102 дитини, в Полтавській - 63 дитини, в Херсонській області - 72 дитини.

Залишається стабільно високою кількість громадян України, які бажають усиновити дитину. Водночас переважна більшість громадян України як і раніше зорієнтовані на усиновлення маленької дитини, при тому що 90% дітей, які очікують усиновлення, - це діти від 6 років і старші.

Реклама:

Головне сьогодні