У Стамбулі презентували нову колекцію одягу для мусульманок

— 20 листопада 2009, 14:29

Нещодавно у Стамбулі було проведено перший великий показ-ярмарка ісламської моди, повідомляє Німецька хвиля.

На ньому презентували, що можуть носити мусульманки, не порушуючи при цьому заповідей Корану.

"Щосезону з'являються нові концепції та ідеї. Але основоположна ідея в одязі залишається та сама: вбрання має бути довгим і просторим. Воно не повинно підкреслювати фігуру. Тому те, над чим ми як дизайнери можемо працювати, стосується лише фарб, ґудзиків, аксесуарів або комірців", - розповіла дизайнер ісламської моди Мустафа Челіктен.

Вбраний по вірі, але тим не менше модно - такий підхід дуже поширений серед мусульманок. На цій основі розвинувся цілий ринок з великим комерційним потенціалом.

Численні дизайнери розробляють одяг для мусульманок - модний, але витриманий у дусі Корану і його заповіді прикритого тіла.

"Потреба прикривати своє тіло не означає, що слід одягатися погано чи погано виглядати. Можна легко поєднати одне з одним. Це цілком відповідає духові нашої релігії - людина має виглядати естетично, чисто і гарно", - каже дизайнерка одягу Рабіа Ялчін із Стамбулу.

Для західної моди, у якій саме зміна крою є одним з основоположних принципів, ісламська мода може видаватися нудною. Але насправді це не так, переконує Мустафа Челіктен:

"Приміром, концепція нашого нового сезону звучить: це не те саме. У сезоні весна-літо домінуватимуть м'які фарби: сірий, бежевий і чорний. У попередньому сезоні це були більш яскраві кольори. А візерунок ми тепер розмістили по боках. Це щось абсолютно несподіване для ісламської моди. Звідси й гасло - "це не те саме".

Реклама:

Головне сьогодні