Медведєва просять заборонити фільм про "маніяка" Івана Грозного

— 27 листопада 2009, 11:42

На думку Манягіна, фільм спотворює історичну правду і шкодить престижу Росії в очах всього світу. Відповідний лист, а також відеозвернення Манягіна розміщені на його офіційному сайті, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Публічна дискредитація Івана Грозного - це підрив основ російської державності, і саме на це спрямований фільм Лунгіна "Цар", в якому Іван Грозний постає як шизофренік, садист і маніяк. Однак якщо повірити в те, що засновник нашої держави був таким тираном, то можна повірити і в те, що сучасна російська держава, як то кажуть на заході, є оплотом тоталітаризму й тиранії, антидемократичною, антинародною державою, якою правлять не зовсім адекватні особи ", - зазначає історик у своєму відеозверненні.

За його словами, фільм Лунгіна "Цар" не має ніякого відношення до історичної правди, є фальсифікацією російської історії, що "ніяким творчим баченням" виправдати неможливо.

[L]Також історик обурений тим, що у фільмі "російський народ виглядає як дике кровожерливий бидло".

В'ячеслав Манягін вважає, що фільм "Цар" має бути "вилучений з публічного прокату в кінотеатрах і, нарівні з порнографією, дозволений тільки для приватного перегляду вдома, оскільки є "прямим наклепом на російський народ і на російську державу".

Реклама:

Головне сьогодні