Розкрито секрет ідеального обличчя

— 22 грудня 2009, 10:01

Вчені з університету Торонто вважають, що основним фактором, який визначає красу жіночого обличчя, є відстань між зіницями та відстань між очима і ротом, пише The Daily Telegraph.

У чотирьох експериментах американські і канадські дослідники попросили студентів порівняти кольорові фотографії жіночих облич.

Так, на одному з фото кожної представленої жінки вертикальна відстань між очима і ротом, і горизонтальне відстань між зіницями були підігнані до потрібних параметрів.

На другому варіанті фотографій очі, рот, ніс і зачіска залишилася незмінними.

Після перегляду знімків учасників експерименту попросили вибрати фото тих осіб, яких вони вважають більш привабливими. В усіх чотирьох експериментах респонденти обрали зображення жінок з конкретними підігнаними масштаби, які вчені назвали "золотою пропорцією".

ВІДЕО ДНЯ

Таким чином виявилося, що найбільш привабливими вважаються жінки у яких відстань від однієї зіниці до іншої складає від 46 до 50% від ширини обличчя від вуха до вуха.

Також ідеальним параметром краси вважається коли відстань між очима і ротом - від 33 до 36% від відстані лінії росту волосся до підборіддя.

"Ми вже знаємо, що різні риси обличчя роблять жіноче обличчя привабливим - великі очі, наприклад, або повні губи", - сказав один з авторів дослідження професор Кан Лі.

"Наше дослідження показує, що структура обличчя також сприяє нашому сприйняттю привабливості особи", - зауважив він.

Проте професор Лі додав, що пропорції обличчя можна легко змінити за допомогою зачіски.

За словами вчених, обличчя більшості звичайних жінок вписуються у "золоті пропорції". Серед знаменитостей ідеальні відстанями між зіницями та очима и ротом мають актриси Джессіка Альба та Елізабет Херлі.

Реклама:

Головне сьогодні