Тест

Премію Пінчука отримав харківський художник

Головну премію PinchukArtCentre - 100 000 гривень отримав харків'янин Артем Волокітін за живописні роботи з серій "Підлітки" та "Герой". Нагороду художнику вручив патрон премії - британський художник Деміен Хьорст.

Головний приз Артему Волокітіну вручав Даміен Хьорст
Дві спеціальні премії - по 25 000 грн. кожна - дістались Олексію Салманову та Маші Шубіній, повідомляє прес-служба PinchukArtCentre.

Володарі Головної та двох спеціальних премій, крім грошової нагороди, отримають можливість пройти стажування протягом місяця у майстернях всесвітньовідомих митців: Андреаса Серрано (Andreas Serrano ) в Нью-Йорку, Олафура Еліассона (Olafur Eliasson) в Берліні, Ентоні Гормлі (Antony Gormley) в Лондоні.

Володар Спеціальної премії Олексій Салманов
Премії PinchukArtCentre - премії сучасного мистецтва, яка присуджується молодим українським художникам віком до 35 років. Її метою є підтримка і розвиток нового покоління молодих українських художників.

Міжнародне журі, до складу якого увійшли відомі експерти провідних арт-інституцій, включаючи Франческо Бонамі (Італія), Удо Кіттелмана (Німеччина), Джесіку Морган (Великобританія) та українські художники Сергій Братков та Борис Михайлов, обирали володарів головної та двох спеціальних премій з-поміж 20 претендентів.

Робота Артема Волокітіна з серії "Герой"
Приз громадськості у розмірі 10 000 грн. отримала група BLUEMOLOKO з роботами "Укрлінія" та "Острови". Володаря цієї нагороди було визначено голосуванням відвідувачів виставки 20 номінантів у PinchukArtCentre з 29 жовтня до 29 листопада 2009. В якості спеціального гостя, який вручив приз, був запрошений Володимир Кличко.

Робота Артема Волокітіна з серії "Підлітки"
Виставка 20 номінантів на отримання Премії PinchukArtCentre, де можна ознайомитись з роботами переможців, триватиме до 20 грудня 2009року.
Робота Олексія Салманова (володар спеціальної премії) "Затемнення-Китай"
Робота Маші Шубіної (володарки Спеціальної премії) "Моя релігія"

Усі фото Сергія Ілліна, PinchukArtCentre