Фільм про глухих українського режисера побореться на Берлінале

— 13 січня 2010, 15:29

Цей фільм буде єдиним українським фільмом у конкурсній програмі ювілейного 60-го Берлінського кінофестивалю.

Мирослав Слабошпицький - випускник факультету режисури Університету кіно та телебачення імені Карпенка-Карого, автор чотирьох короткометражних картин, працював на кіностудіях імені Довженка і "Ленфільм".

[L]У своїй творчості режисер торкається гострих, болючих проблем сьогоднішньої української дійсності. Як зауважує сам Слабошпицький, у зв'язку з цим ні один його фільм не отримував будь-якої підтримки з боку державних кінематографічних структур.

Попередній фільм Мирослава Слабошпицького "Діагноз" був номінований на "Золотого ведмедя" торішнього 59-го Берлінського кінофестивалю. Відтак це перший прецедент, коли український режисер два роки поспіль бере участь у конкурсі такого престижного МКФ, як Берлінський, що поряд з Каннським і Венеціанською МКФ складають трійку головних кінофестивалів світу.

У конкурсну програму 60-го Берлінського кінофестивалю були відібрані 25 фільмів з 15-ти країн. Берлінале входить до трійки провідних світових кінофестивалів. Цього року кінофорум пройде з 11 по 21 лютого.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні