На "Берлінале" покажуть фільм Поланскі, але сам режисер досі під арештом

— 12 лютого 2010, 13:07

Під час Берлінале в німецькій столиці цього року загалом покажуть близько 400 фільмів із майже 140 країн. Україна теж бере участь у цьогорічному кінофестивалі. Стрічку "Глухота" Мирослава Слабошпицького покажуть у конкурсі короткометражних фільмів, повідомляє "Радіо Свобода".

Вкрай насиченою є головна конкурсна програма: 20 стрічок, 17 із яких - світові прем'єри. Серед робіт, які змагатимуться за Золотого й Срібних Ведмедів, також "The Ghostwriter" ("Письменник невидимка") Романа Поланскі - екранізація бестселера Роберта Харріса. В стрічці йдеться про автора мемуарів одного британського прем'єра.

[L]Сам зірковий режисер Роман Поланскі буде присутній на світовій прем'єрі свого чергового шедевру, оскільки перебуває під домашнім арештом у Швейцарії. Його затримали на прохання американської юстиції. У США Поланські закидають інтимні домагання до 13-річної дівчинки.

Йдеться про події понад 30-річної давнини. Як пояснив директор кінофестивалю Дітер Косслік: "Інколи зірки не приїздять, оскільки вони не хочуть приїхати. Цього разу все інакше. Але натомість ми зможемо поспілкуватися з виконавцями головних ролей - Пірсом Броснаном й Еваном МакҐреґором".

До складу журі увійшли володарка "Оскара" Рене Зельвеґер і "королева китайського артхаусу" Юй Нань. Очолив же міжнародну команду експертів, які 20 лютого роздаватимуть Золотого й Срібних Ведмедів, відомий німецький режисер Вернер Герцоґ, якого, за словами Коссліка, більше знають у світі, ніж у самій Німеччині.

"Але ж ми повинні мати кілька символічних фігур. Ось саме таким символом на Берлінале і є Вернер Герцоґ. Я справді зрадів, що все спрацювало і саме німець очолив журі, коли фестивалю виповнюється 60 років", - зауважив директор "Берлінале".

Реклама:

Головне сьогодні