Вітчизняний кінематограф отримав податкові пільги

— 18 лютого 2010, 13:53

Верховна Рада строком на шість років ввела податкові пільги для вітчизняного кінематографа, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

За відповідні зміни до закону "Про кінематографію" (щодо державної підтримки виробництва національних фільмів) N2595, загалом проголосував 351 народний депутат.

Зокрема, передбачено звільнення від ПДВ до 1 січня 2016-го року операцій щодо постачання національних фільмів їхнім виробникам, а також постачання робіт і послуг з виробництва таких фільмів.

Крім того, від ПДВ на шість років звільняються операції щодо постачання послуг з демонстрації національних фільмів і зарубіжних фільмів, дубльованих українською мовою.

Також до 1-го січня 2016-го року виробники національних фільмів звільняються від плати за земельні ділянки, які забезпечують виробництво національних фільмів.

Наразі передбачено створення Кабінетом Міністрів спеціального рахунку фінансової підтримки національної кінематографії, на який буде перераховуватися збір на розвиток національної кінематографії, витрати і субсидії загального і спеціального фонду держбюджету на державні програми розвитку кінематографії.

Крім цього, фінансова підтримка кінематографії може здійснюватися за рахунок благодійних пожертвувань, спонсорських коштів, інших джерел, не заборонених законодавством.

Як повідомив глава парламентського комітету з питань культури і духовності Володимир Яворівський, закон також звільняє спонсорів, які виділяють кошти на виробництво національних фільмів, від сплати податків на вкладену суму.

Реклама:

Головне сьогодні