Модні весняні аксесуари: парад імпровізацій

Те, що було дуже модним та популярним ще взимку, навесні вже доведеться ховати до скрині. Мода наступного сезону абсолютно викреслила агресивність та емансипованість. Якщо вони ще присутні у вбранні сучасної модниці, то в дуже стриманому чи приховано-грайливому вигляді.

Актуальна натуралістичність відмітає все неприродне, штучне, награне - яскравий макіяж, агресивний колір волосся чи складні химерні зачіски. Прикраси стають більш ніжно-жіночними, витонченими, а часом навіть "дорослішими".

Найпоказовішою деталлю можна вважати шарф. Лозунг один: нове - це добре призабуте старе. Тому від дизайнерів можна побачити як прості варіації з кольором та переливами, так і більш складні та трудомісткі з вишивкою, гаптуванням, мереживом, або й узагалі з гіпюру, валяні з вовни, стьобані з декількох шарів матеріалів з різною фактурою, клеєні чи прошиті у вигляді буфів.

[L]Дуже популярним наразі є оздоблення шалей у вигляді принтів або розписів величезних розмірів на сюжетні теми: дерева, світанки, заходи сонця, риби, птахи, звірі, краєвиди природи та міста.

А найефектнішим модницям можна порадити вигадати для себе новенький спосіб зав'язування шалей та шарфів. Особливо тонкі шовкові шалики можна драпірувати навколо шиї чи пов'язувати у вигляді тюрбану, з товстих і грубих - вив'язувати банти. Цієї весни слід очікувати також появи шарфів та шалей незвичних геометричних форм, шалей-трансформерів з прихованим каптуром чи кишенями, а то й узагалі з рукавами, чи на ґудзиках, або, наприклад, з можливістю вдягти шарф ще й як рукавички.

На піку популярності така прикраса як бант. Улюбленим елементом дизайнера Валентино дозволено прикрашати будь-яку деталь гардеробу. Бантами оздоблюють ювелірні прикраси, зав'язують у волоссі, пов'язують у вигляді жабо на шиї, кріплять на ремені спереду або ззаду по талії. Їх можна зустріти навіть на сумочках та взутті.

Бант та клатч від Людмили Кисленко
Навесні дівчата продовжать користуватися маленькими сумочками, клатчами, зробленими з тонкої шкіри чи структурного текстилю. Не слід забувати також про мереживо та шитво. На окрему увагу заслуговують вінтажні сумочки на застібці та гаманці з вишивкою хрестиком або бісером.

Поруч з мініатюрними сумочками в об'єктиві модних камер з'являються дуже великі сумки через плече. Такі сумки-мішки виготовляють з гладкої тонкої шкіри чи структурованої шкіри з грубою муарою або замші. В жодному разі не варто обирати сумку з лакованої шкіри: вони будуть навесні точно не в моді! Великі сумки споряджають довгими шлейками через плече на акуратних непримітних карабінах.

Велика сумка через плече від Олени Буреніної
Зовсім без уваги залишилися сумки середнього розміру. В цьому сезоні мода підкреслює свій максималізм: або щось справді витончене та мініатюрне, або занадто перебільшене, грандіозне.

В окремих випадках сучасна жіночність занадто акцентується аксесуарами великих розмірів, як то годинники, окуляри, брошки, ремені, величезні банти, що створюють образ маленької незахищеної дівчини.

Така доля спіткає в цьому сезоні прикраси. Модниці залюбки вдягнуть великі масивні каблучки, широкі ланцюжки, важкі, але тонко зроблені сережки, масивні чоловічі годинники. Повертаються в моду великі овальні сонцезахисні окуляри з темними скельцями.

Серед фаворитів прикрас величезні опліччя та масивні намиста при шиї. Можливі варіації на теми пекторалей, виконаних у золоті у мінімалістично-футуристичному стилі або філігранно витравлені, обов'язково без каміння чи глазурі. Завдяки широким можливостям до імпровізацій дуже популярними стають пекторалі ручної роботи з тканини та мережива, з різнокольоровими аплікаціями, вишивками, бісером, природними матеріалами: перламутром, коралами, бірюзою, здерев'янілими елементами тощо.

Немодним цієї весни виявився блиск. Тож якщо маєте бажання виглядати сучасно, від страз, леліток, стальних кольорів, лакованої шкіри та масивних металевих оздоб доведеться відмовитися. Дозволяються лише прикраси з бісеру та стеклярусу.

Навіть головні убори дизайнери не обійшли увагою. І це вже радше не звичні нам капелюшки та шапочки, а скоріше обідки з сюжетним смисловим навантаженням. Пряме, акуратне, здорове, природне за кольором волосся прикрашають комашки, пташки, рибки, зшиті з тканини, вже знайомі природні матеріали, а також накрохмалене або заглазуроване мереживо чи навіть вуаль.

Якщо ж обирати капелюшок - то виключно маленький, охайний, з невеличкими полями й тулією, головним чином драпірований, з текстилю пастельного тону.

Капелюшок від Лариси Лобанової
Популярні взимку високі чоботи та ботфорти потроху залишають модний олімп. Найбільш стильним взуттям цієї весни вважаються ботільйони. Серед трендів туфлі та чобітки на високих конусоподібних підборах та "прихованій платформі", або взуття на танкетці, інколи найнеочікуваніших форм.

Взуття прикрашають шнурівками, бантиками, ґудзиками, металічні оздобами: заклепками, сталевою фурнітурою. Модні тепер блискавки з блискучими металевими зубцями можуть як прикрашати чобіток, так власне і нести утилітарну функцію - слугувати застібкою.

Взуття може бути замшевим, шкіряним, лакованим, поєднувати в собі ці матеріали, доповнюватись грубо в'язаним трикотажем. Якщо така деталь розташована зверху на чоботі, то вона справляє враження гетрів, якщо всередині чобітка - маємо ефект товстих шкарпеток.

Ще одна смілива деталь - взуття без носика.

Як завжди, класично виглядатиме взуття чорного кольору. Популярні в цьому сезоні також бежеві та сірі кольори. Особливо пікантно вдягти різнобарвні чобітки з ніжними переливами відтінків, або ж взуття з контрастним мереживом, чи лаковане взуття із мереживним малюнком.

Усі фото "Української правди. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні