"Політ" Едуарда Насирова та музична колекція Автанділа Цквітінідзе

Молодий креативний дизайнер ТМ "Столичний" Едуард Насиров, на щастя, не обмежений в своїй творчості рамками Будинку Побуту, для якого працює. Нова колекція Насирова має назву "Політ". Для більшого розуміння під час дефіле навіть відбувся невеликий перформанс символічного Ікара.

У польоті власної фантазії дизайнер захопився дивними оздоблювальними елементами з текстилю, багатошаровістю в костюмі, складними різаними конструкціями, дивним поєднанням кольорів. Приємно здивувала чоловіча лінія.

Але представлені Едуардом Насировим творчі ідеї не є ноу-хау у світовій моді. Елементи та окремі образи вже зустрічались в колекціях Жана-Поля Готьє, Олександра МакКвіна та інших.

Тож стосовно плагіату та "підглядання" в моді Насиров говорить так: "Завжди можна знайти першоджерело будь-якої дизайнерської ідеї. Для моєї колекції такий творчий задум був необхідністю. Я не вважаю, що варто озиратися на те, що хтось до тебе це вже зробив. Розвиватися варто власним шляхом".

На радість прихильників творчості Насирова такий креативний одяг створюється ТМ "Столичний" не лише для показу, його можна буде придбати. Молодим сучасним людям прийдуться до смаку стьобані пуховики, чоловічі комінезони та "різані" штані.
Колекція Автанділа Цквітінідзе значно класичніша і віддалено нагадує творчість Коко Шанель. В цілому чорно-біла колекція з вкрапленням пісочних та винних відтінків виглядала доволі стримано, але була насичена тонкими невагомими деталями.

Складається враження, ніби дизайнер боїться переборщити з оздобленням, грою фарб. Тому сукні вийшли такі витончені, з тонкими монохромними переливами шовкових елементів: рюшів, мережива, гіпюру.

Тут і далі - колекція Автанділа Цквітінідзе
Особливо вразили чорні сукні, розшиті різнокольоровим бісером: було в цьому дещо самобутнє.

"Я створив колекцію для музичних жінок, інтелектуально-творчих натур," - описує майстер образ модної дами наступного сезону.

Окрема тема - взуття, створене спеціально для показу. Автанділ розповідає, що робота над ним проходила дуже важко. Адже за творчим задумом майстра, оздоблення у вигляді намиста зашивалося під дуже тонку шкіру чобітків та туфель.

В Україні з кожним роком додається справжніх шанувальниць творчості грузинського дизайнера. Тому все частіше постає запитання, чому для українських жінок Автанділ Цквітінідзе створює так мало теплих зимових речей.

"Я не роблю пальта більшою мірою тому, що теплі цупкі тканини - це не зовсім моє. Мені набагато більше подобається працювати з шовком. Але ми, звичайно, виготовляємо пальта для своїх клієнток в рамках ательє", - каже Автанділ.

Читайте також на порталі TabloID Другий день Fashion Week: Єфросиніна, Подкопаєва і Смолін з жабою

Усі фото Дмитра Ларіна

Реклама:

Головне сьогодні