Авангардна колекція Лілії Літковської і моделі з закритими обличчями

В своїй новій колекції на Українському Тижні Моди Ліля представила більше ніж одяг: "Я намагалась створити такий одяг, який не дозволив би приховати індивідуальність, душу того, хто його носить".

Показ Літковської виявився справжньою арт-насолодою. Колекція нагадує ранні роботи японських дизайнерів, що здійснювали свого часу справжні прориви на світових подіумах.

Графічні силуети, подвійні структури, абсолютно прямі статичні конструкції при масивному плечовому поясі. В чорно-біло-сірій гамі окремою нотою прозвучав улюблений колір дизайнера - гірчично-жовтий.

В принципі, не можна виділити в колекції якихось окремих трендових чи модних деталей. Колекція концептуальна сама по собі. І це відмітила головний редактор ELLE-Україна Соня Забуга: "Я пораділа за тематику колекції. Це була інша Літковська. Не та, до якої ми звикли. Але в цьому і полягає сила бренду, сила дизайнера, котрий може щоразу дивувати якимись новими речами. Тому крім слів: "Браво!" додати нічого".

Це справді нова Літковська. Абсолютна протилежність до того, що вона робила завжди. Можливо, за таких обставин дизайнер втратить частину своїх прихильників (або це буде початком модного виховання), але явно додасть нових, справжніх цінителів моди як мистецтва.

"Нова колекція строго витримана і об'єднана ідеєю дуальності: чорне і біле, тепло і холод, груба форма і ніжний зміст. Практично всі речі можуть бути трансформерами: одночасно довгими і короткими, широкими і вузькими, вечірніми та повсякденними. В колекції нема категоричності - всі образи вагаються між полюсами уявлення і призначення, і легко змінюють полюсність", - розповідає Ліля Літковська.

Цього разу Ліля вперше працювала зі стилістом показу: "Ми працювали декілька тижнів поспіль. Він склав чітку рівну лінію в плані стилістики. За цей доробок щира йому від мене подяка!"

Те, що віднині не вписуватиметься в рамки показів Ліля планує приберегти для другої лінії одягу: "Це буде трохи згодом. Я хочу зайти з нею так само, як з цим показом!"

Усі фото Артема Жавроцького

Реклама:

Головне сьогодні