Дизайнери оголосили війну найвпливовішій жінці світу моди

— 2 березня 2010, 17:20

Прототип головної героїні фільму "Диявол носить Prada" Анна Вінтур не потрапила на усі покази, які проходили в рамках Міланського Тижня мод.

Організатори модної події вирішили не вдовольняти забаганки найвпливовішої жінки у сучасному світі моди, повідомляє The Telegraph.

Так, редакторка американського Vogue заявила, що зможе бути присутньою на показах лише три дні. Таким чином жінка натякала, що дизайнерам, яким не байдужа її думка, слід умістити усі дефіле у три доби замість традиційних семи.

Однак президент Італійської палати моди Маріо Боселлі опублікував офіційне звернення, в якому виклав свою позицію, щодо забаганки Вінтур:

"Вона хоче, щоб дизайнери запланувати свої шоу протягом цих трьох днів. Це матиме погані наслідки для багатьох і багатьох людей, залучених до шоу - від стилістів до моделей і перукарів. Це абсолютне божевілля. Ласкаво просимо (Анну Вінтур) до Мілану. Але якщо вона прибуває лише з коротким візитом, то, можливо, було б краще, щоб вона залишилася вдома".

Деякі імениті дизайнери підтримали позицію Боселлі і оголосили негласний бойкот редакторці Vogue. Зокрема, деякій з будинків мод навмисне влаштували свої покази у ті дні, коли Анна Вінтур не могла бути присутньою в Мілані.

А під час показу Gucci на подіум вийшли дівчата у перуках, імітуючи зачіску Вінтур та, у традиційних для дизайнерки, темних окулярах. На моделях були вдягнуті майки з написом: "Я залишуся тільки на три дні".

Однак деякі дизайнери таки пішли на поступки Вінтур. Так, в одному кінці міста о 14:15 відбувався показ Giorgio Armani, а вже за 45 хвилин після було заплановане шоу від Moschino. Це при тому, що на дорогу від одного показу до другого йде від 20 хвилин до 1,5 години.

Анна Вінтур щороку традиційно відвідує чотири найпрестижніші подіуми планети у Лондоні, Нью-Йорку Парижі та Мілані.

Реклама:

Головне сьогодні