У Лаврі встановлять унікальну сферу з писанок

— 31 березня 2010, 11:19

Скульптура являє собою півсферу, зібрану з писанок, і є частиною великого проекту "Сфери Відродження. Heliy3". Малюнкам на дерев'яних писанках, з яких виконано мозаїку Оксани Мась, понад 3 тисячі років.

"Сфери Відродження. Heliy3"
У галереї Тетяни Миронової, де буде виставлено скульптуру, пояснили в чому полягає ідея проекту:

"На думку вчених, врятувати людство від екологічної катастрофи можна за допомогою Heliy 3. Цей газ знаходиться в сферах планет".

"Сфери художниці вкриті писанками... Писанка - найчистіший твір людської душі, концентрація любові і добра, що дарує людині надію на духовне відродження", - додали в галереї.

У своїй скульптурі "Оксана Мась спробувала поєднати ідею рятівного гелію, архаїчні візерунки українських писанок і геометричні форми - минуле і майбутнє, технології і мрії, створивши тим самим особливий філософський образ відродження, чистоти і досконалості".

На Великдень сфери з писанок будуть виставлені у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі. Крім того, три скульптури з писанок будуть презентовані на місці будівництва Кафедрального собору Воскресіння Христова (Київ, Залізничне шосе, 3).

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні