Тест

У Чернівцях пройшов День вишитої сорочки

"Це була ідея студентів факультету міжнародних відносин та політології Чернівецького національного університету. Тоді вишиванки одягали десятки, зараз - сотні", - констатує співорганізатор акції Леся Воронюк.

Студенти у захваті, вони влаштували справжній парад вишиванок, розглядали одяг один одного, ділились хто де свою вишиванку взяв та скільки їй років.

"Щоправда мене досі дивує, чому люди якось неоднозначно реагують, коли бачать людину в національному одязі. Ми викликаємо подив", - розповідає студента третього курсу Наталя.

Хлопці ж кажуть, що дівчата у вишиванках дуже привабливі і такий одяг їм личить більше, аніж щось коротке. "Шкода, що вишиванку кожного дня не одягнеш. Одяг цей все ж таки святковий", - зауважує студент Максим.

До участі в акції цього року долучились державні службовці, міський голова Чернівців, викладачі університету та навіть таксисти.

"Я із задоволенням одягла вишиванку сьогодні", - говорить таксистка Ірина. "І хоча пасажири реагують по-різному, то нічого - нехай звикають до свого, рідного", - сказала вона.

Приєднатись до Дня вишитої сорочки ініціатори акції попросили і президента Віктора Януковича. Вони написали до нього відкритого листа.

"У листі ми закликали його також сьогодні піти на роботу у вишиванці. Але відповіді так і не отримали. Сподіємось, що у вечірніх новинах нам покажуть, що Віктор Федорович таки прийшов на роботу у вишитій сорочці", - каже Леся.

Оксана Денисюк спеціально для "Українська правда. Життя"