Церетелі подарує Франції "чотирьох мушкетерів"

— 12 травня 2010, 12:49

Отримавши орден Почесного легіону, Церетелі пообіцяв подарувати Франції "чотирьох мушкетерів", повідомляє Інтерфакс.

Скульптор пообіцяв, що у Франції незабаром буде встановлена скульптурна композиція його роботи, присвячена чотирьом мушкетерам.

У вітворок у Москві відбулася урочиста церемонія вручення відомому скульптору, президенту Російської академії мистецтв Зураб Церетелі вищої нагороди Франції ордена Почесного легіону.

У церемонії взяли участь посол Франції в Росії Жан де Глініасті, члени президії Російської академії мистецтв, друзі Церетелі та представники наукової і творчої інтелігенції.

Вручаючи орден, посол назвав Церетелі "великим художником зі світовим ім'ям і великим другом Франції".

"А хто вас не знає, дорогий Зураб Костянтинович? Ви відомі в Грузії, в Москві і в багатьох містах світу, відомі у Франції", - додав Жан де Глініасті.

У свою чергу Церетелі повідомив, що ця нагорода була вручена з особистого запасу хрестів президента Франції Ніколя Саркозі.

Як зазначив Саркозі в листі до Зураба Церетелі, нагорода є "виразом вдячності за заслуги перед нашою країною і за виявлену Вами відданість Франції".

"Я звик, коли в житті мене багато лають, а ви так мене розхвалив, що не знаю що й відповісти. Я люблю, обожнюю Францію і здивований ідеєю вручення цього ордену", - сказав Церетелі, звертаючись до посла.

Реклама:

Головне сьогодні