Готуємось до літа: модне взуття, купальники та окуляри

Літо - це традиційно пора відпусток та відпочинку. Навіть життя в міських офісах стає схожим на курортний сезон. Тому бодай у виборі взуття та прикрас до офісного костюму вже проявляється бажання до розваг.

Шанувальницям високих підборів сподобаються цього літа босоніжки. Тонка шпилька зустрічається рідше за танкетку чи товстий каблук з платформою. Модна танкетка пробкова або джгутова. Товсті підбори обмотують лляними шнурами, оздоблюють бамбуком, заплітають пальмовим листям. Також актуальні текстильні босоніжки з підбором, обтягнутим строкатою тканиною.

Босоніжки з ремінцями від Лариси Лобанової

Сучасні босоніжки інколи нагадують войовниче амазонське взуття завдяки великій кількості ремінців і шворок. Такий бойовий вигляд розбавляють текстильними квітами, бахромою і китицями.

Цікаво виглядатиме взуття на підборах незвичних форм - вигнутих, скручених, різьблених.

Але хітом цього літа стануть сандалі на ультратонкій підошві. Пласке спартанське взуття оформлюють тонкими шкіряними ремінцями з металевими заклепками, зав'язують на шкіряні чи джгутові мотузки, обмотують навколо ноги шовковими хустками тропічного забарвлення.

Сандалі з рожевою підошвою від Андре ТАНа

Носитимуть дівчата і літні черевики з тонкої шкіри, в'язані або текстильні. За своїм виглядом такі чоботи схожі на сандалі - пласка підошва, відкритий носок, зав'язки та шнурівка.

З'являється на вулицях синтетичне пластикове та гумове літнє взуття. Світові будинки моди окрім звичайних пляжних шльопанців пропонують і доволі достойні моделі босоніжок з пластику. Але навколо доцільності такого взуття в жарку пору року і досі точаться дискусії.

Знову на подіумах взуття на низьких тонких підборах: туфлі-лодочки та вузькі туфлі з відкритим носиком і бочком. Для таких моделей найкраще підійдуть яскраві кольори: червоний, яскраво-рожевий, бузковий, ультрамарин, білий та поєднання білого з іншими кольорами, зокрема, морський біколор.

Туфлі-лодочки від Олени Даць

Популярні влітку і балетки. В цьому сезоні їх прикрашають великими пишними квітками або помпонами і, як правило, виготовляють з текстилю.

Свою нішу займуть влітку в'язані аксесуари: сумочки, капелюшки і, звичайно, в'язане взуття. Особливо пікантно виглядатимуть сплетені вручну носочки під босоніжки на ремінцях.

Балетки і строкатий клатч від Вікторії Гресь

А ще буквально в усьому проявляється тяга до природи та екзотики. Босоніжки прикрашають екзотичними квітами, модні капелюшки роблять із соломки, з пальмового листя плетуть сумки.

У тренді опинилися широкополі розлогі капелюхи з тонкої південно-американської соломки. Виробники не тільки залишають капелюхи природного охристо-пісочного кольору, але й фарбують у найсміливіші кольори. Також актуальні невеличкі солом'яні шляпки. Для моди міста чудово підійдуть влітку кепки-гавроші.

Цього сезону затримаються в моді клатчі. Наймодніші клатчі оздоблюють великою квіткою зі шкіри. Поряд зі звичайними конвертами в моду входять старовинні сумочки-торбинки на металічній застібці (так званій "поцілунок").

Клатч від Людмили Кисленко

Тим, хто полюбляє великогабаритні аксесуари, дизайнери пропонують зупинити вибір на шкіряних портфелях на застібці. Таку сумку варто носити в руці або через плече на довгій шкіряній шлейці.

[L]

Як пляжний аксесуар обов'язково знадобиться сумка-корзинка з натурального пальмового листя або соломки. Провідні будинки моди вдало поєднують автентичні природні матеріали з модними формами та шкіряним оздобленням.

Прихильники ручної роботи можуть обрати в'язану з грубої пряжі сумку-мішок з дерев'яними або бамбуковими ручками.

Знову у вжитку популярні у 90-х сумки-гаманці на поясі. Звичайно, зараз вони виглядають значно сучасніше: їх виготовляють з якісної шкіри та обертають на дивні форми. Не втратила актуальності і манера носити невеликі сумочки-барсетки на довгій шлейці через плече.

Сумка-гаманець на поясі від Каменська/Кононова

Серед прикрас популярністю користуватимуться масивні намиста з природних матеріалів: рогу, черепашок, дерева, горіхів. Справжні модниці мусять оновити гардероб широким намистом зі шліфованих круглих бусин з екзотичних порід дерев чи довгим намистом з зубів крокодила або необроблених гілочок коралів.

У моді влітку каблучки з квітами, різьбленими з каменю. А от блискуче шліфоване дорогоцінне каміння доведеться на деякий час відкласти в скриню.

Натомість актуальні масивні золоті прикраси з жовтого металу та золота: товсті дуті ланцюги, огрядні браслети, гігантські масивні сережки. В такому вигляді прийнято з'являтися навіть на пляжі, що раніше вважалося не комільфо.

Модні літні прикраси від Юлії Айсіної

Триває мода на великі сонцезахисні окуляри. Але в цьому сезоні вони дещо видозмінюють свою форму. Шикарно виглядатимуть великі круглі окуляри, окуляри-капельки з грайливо піднятими краями, окуляри-метелик, як правило, в товстій роговій оправі. Навіть класичні поліцейські окуляри прийнято оформлювати в широку пластикову оправу.

Дужки окулярів ще й досі прикрашають золотими елементами та логотипами. З'являються варіанти кольорових дужок - рожевих, фіолетових, жовтих, але обов'язково з прозорого пластику. Скельця окулярів графітно-чорні або шоколадно-коричневі. Рідше зустрічаються варіанти переходу тону від темного до світлого, що створює ефект глибокого погляду.

Зовсім втратили актуальність дзеркальні скельця. Не в моді окуляри з тонкою металевою оправою або взагалі без неї.

У пляжній моді як ніде краще цього літа проявляються тенденції стиля 90-х років.

Купальники з глибоким декольте від Віталія Павлишина

Юні дівчата найчастіше обирають купальники, що мінімально прикривають тіло. Роздільні купальники завжди популярні. Цього сезону в моді прості гарно скроєні купальні костюми без драпіровок і пелеринок. Акцент цього літа краще зробити на забарвлення купальника.

Сьогодні в моді стримані і навіть дещо пуританські купальники. Бюсти таких купальників повторюють за формою цупкий формований бюстгальтер, а низ - майже повністю закриває сідниці. Купальники-бікіні з відвертими трусиками танга та малесенькими трикутничками на бюсті виглядатимуть цього модного літа вульгарно.

Світові білизняні марки пропонують і новий купальний костюм для тих, хто вже оцінив шкідливість засмаги - трусики-шортики і купальна майка, що комплектом створюють ефект цільного купальника.

Трикотажний купальник від Rito

Купальники прикрашають золотими ланцюжками, а часом і виготовляють повністю металічні бретельки. Популярні цього літа і трусики на зав'язках.

Цього купального сезону стануть поширеними цільні купальники. Дизайнери пропонують глибоко декольтовані купальники; цільні купальники з відкритим животиком та трикутничками на зав'язках - монокіні. Також серед хітів літа цільні корсетні купальники в стилі 50-х - 60-х років без зав'язок на шиї.

Ретро-купальник від Ірини Красильникової

Актуальні цього сезону в'язані купальники, як повністю плетені, так і з елементами ручного плетива та мережива.

Не в моді купальники в спортивному стилі.

Найпопулярніші кольори купальників цього літа - червоний, бірюзовий, колір маренго, пустельно-зміїний відтінок жовтого, ліловий та бузковий, золото. Як доповнення дизайнери використовують у невеликих кількостях і сміливі люмінесцентні кольори - рожевий, салатний, лимонний, помаранчевий. Таким яскравим можна побачити ремінь, косметичку, підошву сандалів чи босоніжок.

Поширеним малюнком цього літа буде забарвлення шкіри рептилій, екзотичні квіти та птахи. Несподівано повертається в моду рисунок з якорями, золотими ланцюжками та шнурами - морський малюнок. Не втратять актуальності горошки, поєднання в одному комплекті різних кольорів верху і низу, однотонний низ і верх з малюнком.

Увага! Занадто темна засмага цього літа не в моді. Можливо, як данина модному світлому образу сучасної дівчини. Адже в моді білявки та русяві дівчата.

Знову в моді парео. Для строкатих купальників краще підбирати парео однотонні або точнісінько такого забарвлення, як і купальник. Часто такі елементи продають у комплектах. Узбережжям прогулюватимуться дівчата у шовкових пончо та кімоно, також комплектних з купальником.

Фото "УП. Життя" та "Українського тижня моди"

Реклама:

Головне сьогодні