Літо-2010: чоловіча мода без стереотипів

У моді поєднання непоєднуваного - класичний піджак та військові штани, джинси і костюмний жилет з годинником, навіть штани з лампасами у спортивному стилі і класичні туфлі.

Модними влітку будуть світлі костюми. Попитом у спекотну пору року користуватимуться костюми з натуральних тканин - бавовни, льону, змішаного шовку. Не варто турбуватись про вигляд "з голочки", адже цього літа певна неохайність виглядатиме привабливо.

Костюм зі штанцями на резинці і кедами від Сержа Смоліна
Пом'ятий невипрасуваний піджак з натуральної тканини дуже актуальний цього літа. До світлого костюму варто дуже продумано підібрати аксесуари.

Актуальним влітку стане костюм-коледж - брюки, сорочка або трикотажна теніска, трикотажний пуловер. Для такого неофіційного костюму дизайнери пропонують модну морську тематику - смужки, нашивки, якірні логотипи та атласні стрічки, і, звичайно, морський триколор - поєднання білого, синього та червоного.

Безпрограшним вибором для офісного дресс-коду стане темний сірий або синій костюм з хорошою посадкою, але не надто тісного крою.

Костюм у клітинку, квітка в петлиці і сумка через плече від Віктора Анісімова
У трендах опинився клубний піджак.

Для чоловічого брючного костюму підійде рисунок у клітинку, поздовжні смуги. Модно виглядатиме окантовка борту і кишень піджака контрастною смужкою, зазвичай, червоною до сірого костюму, білою або рожевою - до чорного.

ВІДЕО ДНЯ

[L]

А ще прийшов час носити замість хустинки у верхній кишені піджака букетик або гілочку з квітами.

Для надто строгих костюмів варто зробити грайливий акцент на краватці, жилетці або брюках.

Модні подіуми рясніють вузькими краватками, часом закороченими. Тепер вони вже не прикривають пряжку ременя, що раніше було обов'язковою умовою. Також на подіумах з'явились широкі, але м'які краватки з маленьким вузлом.

Закорочені брюки і вузька краватка від Віктора Анісімова
Актуальні і шийні хустки з широким бантом, і ситцеві косинки під сорочку в колоніальному стилі. Для ділових костюмів підійде краватка-метелик. Але завдяки незвичній м'якій тканині він радше нагадує зав'язану шовкову або ситцеву хустинку.

У моді жилети. В цьому сезоні їх носять як з піджачним костюмом, не комплектним до жилету, і як самостійну одиницю під джинси, шорти, в поєднанні не лише з сорочкою, але і з футболкою, теніскою поло, або взагалі на голе тіло. Серед модних новинок жилет піджачного крою, що виглядає так, ніби до звичайного піджака не пришили рукава.

Жилет на голе тіло від Андре ТАНа
Входять у вжиток просторі шовкові сорочки , однотонні, але в дрібний тканий візерунок, часто з прихованою планкою на кнопках.

Навіть класичні костюмні брюки набудуть трохи модного вигляду. Більшість з них звужені внизу і тому закорочені по довжині. Інколи такі штани підкочують або завчасно роблять з манжетою. В модні шовкові брюки внизу вставляють резинку.

А ще дизайнери пропонують вдягати закорочені і дуже вузенькі штанці, що радше нагадують штани-капрі або бриджи.

У моді стиль завойовників і колоністів. Тож серед іншого варто носити влітку шорти-сафарі з підкоченим низом і зручними накладними кишенями.

Шорти з підкоченим низом від Саші Каневського
Завжди в моді джинси . Серед багатого асортименту джинсового одягу цього літа найпопулярніші класичні цупкі варьонки, джинсові куртки, жилети та комбінезони.

Найбажанішим чоловічим взуттям влітку стануть мокасини. Тонка шкіра або замша з мінімумом декоративних елементів (але допустимо з вишивкою), зручна еластична підошва - затяті денді міста від такого навряд чи відмовляться. Для літа пропонуються мокасини найдивовижніших яскравих кольорів: бірюзовий, салатовий, рудий, брудно-рожевий.

Шорти-капрі і мокасини від Олени Голець
Ще одним прикладом ефектного літнього взуття стануть кеди на резиновій підошві, яка інколи дуже відрізняється від кольору самих кедів.

Для міста підійдуть класичні чорні туфлі на шнурівці з трохи видовженим зкругленим носочком. Традиційно таке взуття виготовляють з якісної шліфованої шкіри.

Образом бездоганного стилю в чоловічому діловому костюмі стане правильно підібраний головний убір, який в цьому сезоні набуде неабиякої популярності.

Модний образ з капелюхом від Олексія Залевського
У моді солом'яні брилі, фарбовані у різні яскраві кольори, капелюхи у стилі "сафарі", легковажні панами та кепі в клітинку, ретро-капелюхи з невеликими полями та скошеною тулією, кепки з козирком в стилі дворової шпани, фуражки і навіть класичні циліндри.

Цього літа прийнято носити сумки. В якості аксесуару будуть актуальні великі текстильні сумки-торби зі шкіряними пасками, шкіряні барсетки через плече або невеликі портмоне в руці, об'ємні шкіряні рюкзаки ультрасучасного крою на обидва плеча.

Стильний вигляд і величезна сумка від Лілі Літковської
Справжній чоловік носитиме влітку окуляри . Загадкові, зовсім темні і обов'язково у товстій пластиковій оправі. Навіть звичні класичні форми окулярів варто оформлювати в товсту оправу.

У пляжній моді плавки та трикотажні боксерки. Носитимуть такі купальні костюми як класично чорного чи темно-синього кольору, несподіваних яскравих кольорів, включаючи металічні блискучі відтінки, так і з малюнком у клітинку, смужку чи навіть екзотичного забарвлення.

Однотонні цільнокроєні плавки дещо програють у модній естафеті. Зовсім не модні цього відпочивального сезону довгі широкі гавайські шорти для плавання, не враховуючи навіть захоплення екзотичними колоритами.

Строката палітра кольорів стане для справжніх модників родзинкою сезону і можливістю сповна проявити свій стиль. Навіть географія модних малюнків вражає розмаїттям: тропічні рослинні принти, шовкові китайські візерунки, індійські графічні мотиви та турецькі "огірки", військово-морські смужки та англійські клітинки.

Блискучі плавки і халат від Олексія Залевського
Як альтернатива жіночому парео чоловікам пропонуються шифонові халати-пеньюари .

Серед актуальних тканин в цьому сезоні всі натуральні - бавовна, льон без апретів, шовк і грубий дикий шовк, а також смісовки в якості найкращого варіанту для костюмів. Як доповнення підходять органза, синтетичний блискучий атлас. Попитом користуватимуться натуральні незвичні волокна - конопля, джут, пенька, соломка. Найкращим вибором серед трикотажів буде щільне натуральне бавовняне полотно.

Популярні світлі кольори - білий, бежевий, пісочний, охристий. Серед темних відтінків переважають природні барви - моховий, землисто-коричневий, глиняно-рудий, і звичайно, класичний чорний, навіть у поєднаннях з білим. Не залишаться без уваги яскраві відтінки - жовто-лимонний, блакитно-лазурний, трав'янисто-салатний, полунично-червоний, але лише в якості доповнень до білого, сірого, темно-коричневого.

Не в моді коричневі та бордові піджаки, сорочки-теніски прямого крою, однотонні атласні краватки, надміру вузькі облягаючі або надміру широкі реперські штани, туфлі з тисненням, золоті печатки та масивні годинники. Не справлятиме враження цього літа занадто строгий вигляд та відсутність аксесуарів.

Реклама:

Головне сьогодні