"Щастя моє" отримало головну нагороду "Кінотавра"

— 14 червня 2010, 10:34

Обидві стрічки за формою роуд-муві, в яких герой, молодий хлопець, подорожує світом, потрапляючи у всілякі неприємності. Обидва фільми - про сувору російську глибинку. Обидва - у жанрі "про виродків та людей", пише "Газета.ру".

Фільм "Щастя моє" - перший в історії "Кінотавра" український фільм та ігровий дебют документаліста Сергія Лозниці. Стрічка брала участь у Канському фестивалі, де встигла наробити галасу.

Крім призу за кращу режисуру фільм "Щастя моє" удостоїли головного призу Гільдії кінознавців та кінокритиків.

Також нагороди від критиків отримали ще дві картини. "Спецздадування" удостоївся "Зворотний рух" Андрія Стемпковського - фільм про матір, яка чекає на сина з війни. "Диплом" одержало "Інше небо" про гастарбайтера, що приїхав у велике місто на пошуки дружини.

Що стосується рішення конкурсного журі, очолюваного цього року Кареном Шахназаровим, то нагороди розподілилися наступним чином.

Приз за кращий дебют віддали кафкіанській історії про крихкість заведеного порядку життя, що легко може зруйнувати випадкове непорозуміння - "Зниклий безвісти" Ганни Фенченко.

Сценарну та музичну нагороду одержали уже відзначені Гільдією кінокритиків "Зворотний рух" та "Інше небо".

За операторську роботу приз одержав наймальовничіший фільм конкурсної програми - зняте за мотивами розповідей Юрія Коваля "Явище природи" Олександра Лунгіна та Сергія Осепьяна.

За кращу чоловічу роль приз дістався Івану Добронравову, що зіграв у Світлани Проскуріної в "Перемир'ї". Марину Звонарьову нагородили за виконання жіночої ролі в "Людині біля вікна" Дмитра Месхієва.

"Кінотавр" закінчився, але розслаблятися не час. У четвер, 17 червня, стартує Московський кінофестиваль.

Реклама:

Головне сьогодні