"Країна мрій" цього року триватиме довше

— 16 червня 2010, 18:02

Новинкою цього року стануть вхідні квитки - 30 гривень за два дні, які не розповсюджуватимуться на книжкову частину фестивалю. Вхід на книжковий ярмарок та літературні заходи буде вільним.

На фестиваль приїдуть гості з Польщі, Білорусії, Латвії, гурт "Мандри" презентує свій новий проект. Ще однією новинкою буде презентація мультиків та фільму від Сашка Лірника. "Кіно на Країні Мрій ще не було", - попередив Олег Скрипка.

У літературній частині "Країни мрій", кураторами якої є брати Капранови, відбудеться перший в Україні Кобзарський слем, переможця в якому визначатимуть глядачі.

Марафон кулешів від українських зірок триватиме два дні й теж відбуватиметься у формі змагання. Покуштувавши страви, глядачі зможуть проголосувати за найсмачнішу. Ім'я зіркового переможця стане відомим увечері в неділю.

Минулого року широкий резонанс викликали виступи з Літературної сцени представників етнічних спільнот України. Тому цього року організатори вирішили запросити ще більше поетів українських народностей. Вечір іронічної поезії потішить глядачів виступами Юрка Позаяка, Володимира Цибулька, Артема Полежаку та інших.

Відбуватимуться майстер-класи з каліграфії, виготовлення паперу, палітурення та ілюстрування книжок, поетичні читання, зустрічі з українськими письменниками, співана поезія.

Відомий автор і виконавець казок, незмінний учасник "Країни мрій" Сашко Лірник представить мультсеріал "Моя країна - Україна" та народний фільм "Чорний козак", робота над яким завершується.

Мультсеріал "Моя країна - Україна" складатиметься з 54 мультфільмів, з яких повністю готові поки що 8. Режисером мультсеріалу є Степан Коваль, автором сценарію є Сашко Лірник.

У мультсеріалі йдеться про подорож казкаря Сашка та його вірного товариша Кота містами України. Кожна серія присвячена новому місту й розповідає про його історію, мешканців та особливості, які вирізняють саме це місто з-поміж інших.

Під час фестивалю працюватимуть традиційна для Країни мрій Алея Майстрів. На майданчику Козацькі Розваги розгортатимуться інтерактивні забави від братства козацького звичаю "Спас", Дитяча Майстерня, працюватимуть традиційні для фестивалю Кобзарська сцена, Майстерня Танців, сцена Під Стінами Лаври, сцена Зелена галявина і закінчуватиме денне гуляння Вечірня сцена.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні