Поланскі залишається у списку Інтерполу

— 14 липня 2010, 10:57

Інтерпол залишив прізвище Романа Поланскі у "червоному" списку людей, що розшукуються.

Ордер на арешт режисера й досі діє у 188 країнах, повідомляє The Associated Press.

В організації пояснили, що розшук режисера буде припинений тільки в тому випадку, якщо відповідний запит надішле американська сторона, яка і видала ордер на арешт режисера.

Таким чином Поланскі навіть після відмови Швейцарії екстрадувати його до США, досі може почуватися у безпеці лише у кількох країнах.

"Він може вільно пересуватися у Швейцарії, у Франції, у Польщі, і в усіх країнах, які не мають угоди про екстрадицію зі Сполученими Штатами", - пояснив адвокат режисера.

Нагадаємо, 12-го липня Швейцарія відмовилася видати Романа Поланскі Америці. Тоді ж режисера було звільнено з під домашнього арешту.

[L]Наразі достеменно невідомо, де перебуває Поланскі. Однак його адвокат заявив, що режисер "щасливий від своєї свободи".

"Дайте йому кілька днів, щоб почати нормально дихати", - додав правозахисник.

До слова, США немає права оскаржувати рішення влади Швейцарії. Натомість в Америці висловили своє "розчарування", і підтвердили про намір й надалі продовжувати справу Поланскі, передає ВВС.

"На думку США зґвалтування 13-річної дитини дорослою людиною є злочином", - зауважив офіційний представник Держдепартаменту США Філіпп Кроулі.

Реклама:

Головне сьогодні