"Мікеланджело кавунів": шеф-кухар з Токіо вирізьблює скульптури з фруктів
Японець Такаші Іто, з-під ножа якого вийшло вже чимало шедеврів, опанував незвичний вид мистецтва всього лише за три тижні.
Фруктові скульптури мають досить короткий вік - лише два дні, після чого автор їх з'їдає.
Фруктові скульптури - ця форма мистецтва була відома ще близько 700 років тому, коли їстівні шедеври були окрасою королівських бенкетів, повідомляє The Daily Mail.
Колись митці вирізьблювали якісь фігури з легенд або квіти, сьогоднішні ж їхні послідовники вирізають з фруктів усе - від пінгвінів й до будівлі Тадж Махалу.
Фруктовою скульптурою японський шеф-кухар захопився відколи вперше побачив незвичну прикрасу у Таїланді в 2001-му році.
"Кавуни такі барвисті, й це один з найбільших фруктів. Я можу робити (з них) яскравіші й цікавіші витвори", - каже Такаші Іто.
Виготовлення простих зображень займає в митця 20 хвилин, тоді ж як для створення скульптури із більшою кількістю деталей може знадобитися 40-90 хвилин.