Сюрприз: Львів обрав пам'ятник поету Антоничу

— 16 серпня 2010, 12:03

Переміг проект авторського колективу у складі архітекторів Д. Белюх, О. Лібич та О. Матушков та скульптора В. Одрехівського. Проект набрав 5 голосів членів журі, повідомляє Zaxid.net з посиланням на головного художника Львова Володимира Сколоздру.

Перше місце. Авторський колектив: архітектори Д. Белюх, О. Лібич та О. Матушков та скульптор В. Одрехівський

Друге місце зайняв пам'ятник проект архітекторів О. Вензиловича та В. Дідика і скульптора Я. Мотики (набрав 2 голоси). Третє місце - проект архітектора М. Федика та скульпторів М. Посікіри та Л. Юрчук (за участі архітекторів Т. Довгалюка та І. Кузьмака), набрав один голос та вирішальний голос голови журі.

Для відзначення кращих проектів було встановлено премії у 50, 30 та 15 тисяч гривень.

Друге місце. Архітектори О. Вензилович та В. Дідик і скульптор Я. Мотика

У журі було 15 осіб, серед яких відомі мистецтвознавці, скульптори, художники, львівські депутати, представники міста: Євген Безніско, Ігор Калинець, Влодко Кауфман, Василь Косів, Ярослав Кравченко, Юрій Криворучко, Михайло Маркович, Василь Семенюк, Наталія Усач, Василь Ярич.

Під спорудження пам'ятника рекомендується ділянка на вул. Городоцькій (у сквері навпроти будинку №50, у якому мешкав Антонич).

Третє місце. Архітектор М. Федик та скульптори М. Посікіра та Л. Юрчук

Як зазначив Володимир Сколоздра, перед голосуванням між членами журі відбулося обговорення проектів, головним у проекті вважали цікаву ідею, щоб образ відповідав поету.

На запитання, як так сталося, що проект пам'ятника Антонича на лавці з пегасом не зайняв жодного місця, хоч на міських форумах та у коментарях читачі відгукувалися найкраще про нього, голова журі Василь Семенюк зазначив, що подібних проектів є багато у світі та й в Україні - у Києві, Харкові, Одесі.

Цей проект взагалі не відзначили. Антонич так ніколи б не сів?

"Хотілося пам'ятника, який би не був вторинним, щоб він нікого не нагадував. Ігор Калинець перед анонімним голосуванням членів журі зазначив, що "Антонич би так ніколи не сів", - розповів Василь Семенюк.

Реклама:

Головне сьогодні