У Лондоні пройшла виставка картин художників, які не мають рук

— 18 серпня 2010, 06:40

Художники, яких об'єднує Асоціація художників, що малюють за допомогою рота та ніг (MFPA) - свого часу стали жертвами нещасних випадків, хвороб або ж народилися із фізичними вадами, повідомляє The Telegraph.

[L]

Відкрила виставку Елісон Леппер, над якою дбайливо тримав парасольку її десятирічний син. Свого часу вона стала моделлю для однойменної скульптури Марка Квінна - "Вагітна Елісон Леппер", яку в 2005-му році було встановлено на Трафальгарській площі.

Під час виставки митці демонстрували свої техніки малювання, коли пензлик затискається між зубами або ж втримується за допомогою ноги, а також відповідали на запитання глядачів.

Асоціація також провела конкурс на кращий "дизайн вівці", в якому брали участь діти з обмеженими можливостями з більш ніж 250 спеціалізованих шкіл. До фіналу потрапили десять малюнків-переможців, які було втілено в об'ємних фігурках зі склопластику.

Перше місце одержала вівця-арлекін Гарлі - витвір 17-річного Шеннона Скентлбері Камерон з Гемпширу. Саме її глядачі обрали з-поміж усіх фігурок-фіналістів, представлених на спеціальній виставці MFPA у липні.

Реклама:

Головне сьогодні