На кінофестиваль у Львові запросили Фелліні

— 18 серпня 2010, 11:14

Участь у цьогорічному фестивалі незалежного кіно у Львові "КіноЛев" візьме Федеріко Фелліні.

Цю інформацію, що спершу з'явилася у прес-релізі, подав начальник управління культури та туризму Львівської міської ради Андрій Вороновський, пише ЗІК.

На уточнююче запитання від журналістів, чи організатори фестивалю можуть підтвердити, що Фелліні приїде до Львова, чиновник запевнив, що справді так, вони це обіцяють.

Поруч сидів його попередник, екс-начальник управління культури Львівської міської ради Андрій Сидор, який цілком спокійно сприйняв таке повідомлення.

Мабуть, нещодавно призначений начальник управління культури забув, що відомий впливовий італійський режисер і сценарист Федеріко Фелліні помер 17 років тому, у віці 73 років.

Як пізніше уточнили в прес-службі мерії, вони взяли інформацію з програми, надісланої організаторами, і насправді на фестивалі показуватимуть фільми Фелліні.

V Міжнародний фестиваль незалежного кіно "КіноЛев-2010" пройде у Львові 21-24 серпня. Цьогорічний фестиваль буде присвячено 90-річчю від дня народження Федеріко Фелліні. Уперше, спеціально до фестивалю, готуються українські переклади його кращих стрічок.

Реклама:

Головне сьогодні