Рейтинг найрентабельніших кінозірок Голлівуду

Раніше голлівудські знаменитості отримували величезні гонорари, скажімо, 20 мільйонів доларів одразу, після чи під час зйомок фільму. Однак тепер, коли кіностудії рахують кожен цент, більшість акторів можуть заробити такі великі гроші лише після того, як студії "відіб'ють" кошти, витрачені на фільм.

Журнал Forbes опублікував список акторів, які принесли кіностудіям найбільше прибутків. Для створення рейтингу найприбутковіших кінозірок видання розглянуло 36 топових акторів Гооллівуду.

Зокрема, до уваги бралися лише ті зірки, які знялися щонайменше в трьох фільмах за останні п'ять років. Фільми, які вийшли у прокат після 1-го червня цього року не враховувалися.

Видання також не брало до уваги анімаційні фільми, оскільки актори не заробляють на них свої найбільші гонорари - за використання голосу беруть менше грошей.

Щоб визначити найприбутковіших акторів експерти підрахували, скільки заробили фільми за участю того чи іншого актора по відношенню до гонорарів, які кінозірки отримали за зйомки у цих фільмах.

Зокрема, Forbes проаналізував бюджети та касові збори фільмів. Потім чистий прибуток фільму поділили на виплати актору. Ця цифра і встановлювала, на якому місці має бути актор у рейтингу видання.

Вже другий рік поспіль на вершині списку "найрентабельніших акторів" опинився Шайя Лабеф, завдяки своїй роботі у таких стрічках, як "Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа" та "Трансформери - 2". За минулий рік з кожного витрачено на нього долара Лабеф заробив 81.

Шайя Лабеф у фільмі "Індіана Джонс та королівство кришталевого черепа"

Якщо минулого року Forbes оцінював лише акторів-чоловіків, то цього разу до рейтингу потрапили і жінки. На другій сходинці опинилася "помічниця диявола, що носить Prada" Енн Хетуей.

Енн Хетуей у фільмі "Аліса в країні чудес"

Кожний вкладений в неї долар приніс кінобосам 64 долари. Піднятися на вершину акторці допомогли фільми "Аліса в країні чудес", який зібрав по всьому світу 1 мільярд доларів. Також допомогла "Війна наречених", який зібрав 115 мільйонів.

На третьому щаблі рейтингу опинився "хлопчик-чарівник" Деніел Редкліфф. За минулий рік кожний витрачений на нього долар приніс всі 61. Загалом стрічки про Гаррі Поттера зібрали 5,4 мільярди доларів, серед яких заробіток Редкліффа видається краплею в морі.

Деніел Редкліфф у ролі Гаррі Поттера

Четвертим у рейтингу йде Роберт Дауні молодший. Ще не так давно актора можна було вважати вигнанцем Голівуду через його наркотичну та алкогольну залежність. Втім у 2008 році він повернувся, знявшись у стрічці "Залізна людина".

Роберт Дауні молодший у ролі Шерлока Холмса

З того часу він знявся у кількох касових стрічках, як то "Залізна людина - 2" та "Шерлок Холмс", хоча його прибутки залишалися доволі низькими. З кожного долара Роберт Дауні молодший приніс компаніям 33 долари.

На п'ятій сходинці рейтингу опинилася Кейт Бланшетт, яка за минулий рік принесла кінобосам 27 мільйонів доларів. Актриса зіграла головні ролі в двох касових фільмах: "Загадкова історія Бенджаміна Баттона" та "Робін Гуд".

Кейт Бланшетт у фільмі "Робін Гуд"

Шостою в рейтингу йде Дженіфер Еністон, яка з кожного долара принесла 21, незважаючи на те, що більшість фільмів за її участю були не надто вдалими у фінансовому сенсі.

Дженіфер Еністон у фільмі "Полювання на колишню"

Стільки ж, як і в Еністон, принесли картини за участі Меріл Стріп - 21 мільйон доларів. Актриса знову і знову доводить, що вік та стать не впливають на каси фільмів. Стрічка "Мамма Міа" зібрала у світі 610 мільйонів, "Як все заплутано" - 220 мільйонів.

Меріл Стріп у стрічці "Мамма Міа"

На восьмій сходинці опинився Джонні Депп. У цьому рейтингу, відзначають упорядники, він рідкісний випадок, адже заробляє найбільше серед багатьох акторів Голлівуду. Однак фільми за його участі також приносять хороші каси їхнім виробникам. Тож за минулий рік з кожного вкладено в нього долара Джонні Депп приніс кіновиробникам 18 доларів.

Джонні Депп у ролі капелюшника у фільмі "Аліса в країні чудес"

На дев'ятому місці опинився Ніколас Кейдж, який приніс кінобосам 17 мільйонів доларів. У рейтингу актор опинився завдяки фільму "Знамення", який зібрав 184 мільйони при бюджеті - 50 мільйонів доларів.

Ніколас Кейдж у фільмі "Знамення"

Стільки ж як Ніколас Кейдж принесла зірка "Сексу та міста" Сара Джесіка Паркер - вона на десятій сходинці. Дві картини про серцеві переживання чотирьох подруг зібрали у світовому прокаті 750 мільйонів доларів.

Сара Джесіка Паркер у фільмі "Секс та місто - 2"
Реклама:

Головне сьогодні