Осінні тенденції: мужні чоловіки знову в моді

Діловий стиль трохи спростив свою строгість, запропонувавши чоловікам в цьому сезоні закорочені варіанти піджаків на два ґудзики. Модний піджак приталеного силуету має неширокий комір, округлену лінію борту та дві шліци на спинці.

Його комбінують з такими ж облягаючими вузькими брюками або ж із класичними широкими брюками з защипами, що повертаються в моду. Але тепер на них інколи не напрасовують стрілки.

Знову актуально носити вузьку краватку, часто тон-в-тон самого костюму. Не варто забувати також про метелик - він перестав бути лише елементом офіційного дресс-коду і впевнено входить у повсякденний вжиток.

Гостромодний костюм від ТМ VULDI

Модникам краще підбирати сорочку з високою стійкою та коміром з невеликими прямими кутами. Актуальні приталені сорочки, без нагрудних кишень, з вузькою планкою та манжетами зі зрізаним кутиком.

Мода на малюнок у велику клітинку змусила дизайнерів повернути до життя розповсюджені у часи перебудови байкові сорочки у клітинку у майже первозданному вигляді.

Серед небагатьох вольностей цієї осені, дозволених сильній статі, можливість поєднувати піджак з краваткою в сполученні з джинсами та кедами. Такий вигляд буде восени не лише частиною вуличного нестандартного погляду на стиль, але й цілком згодиться навіть в офісі.

А костюми-трійки знову повертаються в розряд дивини. Цього сезону актуально поєднувати речі з різних ансамблів, кольорів та фактур. Тож навіть звичний діловий костюм може бути складено з окремих деталей, які часто лише доповнюють одна одну.

Оксамитовий піджак від Олени Голець

Поміж таких окремих деталей - оксамитовий піджак. Його можна носити з краватками та шарфами, як до костюмних брюк, так і до джинсів чи трикотажних штанів. В ансамблі він виглядає виокремлено від інших елементів і відрізняється за кольором.

Серед кольорових рішень, безперечно, чорний, бордовий, темно-болотяний, глибокий синій, насичений рудий та пісочно-бежевий. Загалом, у нагоді стане не лише оксамит, але й інші ворсові тканини: вельвет, велюр, плюш.

За таких тенденцій виходить з ужитку костюмний жилет. Хоча чоловіки продовжують носити жилети, вони здебільшого трикотажні, в'язані, жилети-шарфи, жилетки-дутики з плащової тканини. Їх вдягають не лише з повсякденними штанами, але й до костюмних брюк. А от класичний костюмний жилет краще носити з джинсами.

Екстравагантно виглядатиме піджак або жилет з гусарськими мотивами: еполетами, кокардами, нашивками.

Одяг з кокардами від Віктора Анісімова

Серед найнесподіваніших новинок сезону чоловічі шорти-капрі, зроблені з манжетами на подобу до стилю англійського полювання, часто навіть з оксамиту, або ж на зразок коротких класичних брюк зі стрілками та у клітинку.

Стиль casual поповнився новим типом спортивних штанів. Треники тепер не лише трикотажні, але й вовняні, вельветові, замшеві і навіть шовкові. Все, що відрізняє такі штани від спортивної уніформи, - наявність стильних деталей (кишень, виточок, строчок, кантів) і відточений крій.

На холодну осінь до стилю елегантного мужчини підійде якісний тренч. Двобортні пальта та плащі з відлітними кокетками і високою шліцею на спинці, широким поясом на зав'язці та яскравими ґудзиками стануть в цьому сезоні невід'ємною ознакою справжнього денді великого міста. Для такого вишуканого вигляду краще підбирати речі з якісних матеріалів: вовняного габардину, бостону, тонкого драпу.

Стиль мілітарі, що не дає спокою дизайнерам одягу вже декілька сезонів поспіль, утримує в трендах піджак із застібкою доверху та його основні варіації: глухий сюртук з високою стійкою, військовий камзол з обшлагами, погонами та нашивками.

Військовий стиль від Оксани Караванської

Повертається до моди довге двобортне військове пальто та цупкі строгі шинелі сірих і чорних відтінків. Також в моді плащі та пальта з грубої шорсткої натуральної шкіри.

Натуральна шкіра останнім часом на піку своєї популярності. Тому чоловіки можуть впевнено носити шкіряні курточки з якісної тонкої телячої шкіри, шкірянки-косухи з грубої потертої шкіри, військові плащі з ламкої шліфованої шкіри та лаку, стильні бомбери з великих деталей, що викладені у виробі за природною фактурою шкіри тварини.

Повернуться в моду і шкіряні куртки на цигейці. Хутром контрастного кольору оформлюють комір, манжети, розрізи кишень, воно часто проглядає по швах та по борту.

До слова, короткі дублянки теж серед трендів цієї осені. Серед них дублянки з довгим внутрішнім хутром, дублянки на цигейці або з коротким закрученим хутром каракулю чи козлика, і навіть дублянки з характерно вираженою фактурною муарою. Використання штучного хутра та хутра з вовняної пряжі допускається.

В’язаний жилет від Малініних

Не оминуло чоловічу моду і повсюдне захоплення речами, зв'язаними вручну. Популярністю будуть користуватися в'язані кофтини та светри з великим коміром, жилети з візерунками в ромби та шишки, кофти на ґудзиках, маніжки, а для найсміливіших - навіть штани.

Must-have осіннього чоловічого гардеробу - тонка трикотажна кофтина на ґудзиках з V-подібним вирізом.

Вдалим забарвленням для плетеного одягу вважається сірий меланж, рябий, рудий, чорний з ефектом вигорання. Популярні тонкі мерсеризовані пряжі або ж, навпаки, максимально товсті та пухнасті.

Осінні тканини - це традиційно вовняні кашеміри, чистововняні тканини та смісовки, товсті неткані матеріали, шинельна тканина; цупкі бавовняні тканини (саржа, сатин), а в цьому сезоні - тканини з начосом, байка і фланель.

Стиль мілітарі диктує основну кольорову гаму: від світло-сірого мишиного до тьмяного чорного в чорно-білій гамі, та від пісочного бежевого до темно-рудого, землистого та болотяного в кольоровій.

Чоловічі бриджи і кеди з хутром від Олени Голець

Несподіваною стала поява в дизайнерських колекціях яскравого червоного кольору як доповнення до костюму оздобленням, ременем, краваткою, рукавичками.

Наймоднішим забарвленням цієї осені стане велика нюансна клітинка, що може слугувати кольоровим вирішенням як однієї певної деталі ансамблю, так і костюму в цілому. В моді також клітинка-коледж, поперечні смуги, ялинка, ромби і скандинавські візерунки.

Серед взуття в першу чергу слід згадати про кеди. Вони встигли вийти за рамки спортивного взуття. Тепер модні будинки пропонують кеди з дорогої шкіри та замшу на шкіряній підошві. Та й форма такого взуття стала більш витонченою і благородною.

Їх прикрашають кантами, строчками, тонкою шнурівкою, що робить звичайні кеди більш схожими на взуття у стилі casual. Деякі моделі виготовляють з високою п'ятою, і вони радше нагадують кеди-чоботи.

Модні влітку мокасини трансформуються у закриті капці з високим задником та з цільним носком або з носком з поздовжнім швом.

[L]

В іншому чоловіче взуття здебільшого воєнізоване. Час взуватися в армійські чоботи або високі чоботи з широкою халявою. В чоловічій моді також шкіряні або замшеві чоботи, підбиті контрастним хутром - цигейкою, зайцем, лисицею.

Чоловічими аксесуарами восени стануть великі сумки через плече на довгій шлейці, сумки-портфелі та шкіряні торби. Для них згодиться будь-яка натуральна шкіра - від лакової до зістарено-потертої. Плетені вовняні сумки також знайдуть своїх шанувальників.

Чоловікам не слід забувати восени про рукавиці: в моді грубі моделі, підбиті хутром яскравих, як для такого чоловічого аксесуару, кольорів: бордового, рудого, болотяного, блакитного і яскраво-червоного.

А от серед прикрас восени спостерігатиметься затишшя. Якісні запонки та дорогий годинник - це бодай і всі необхідні справжньому мужчині атрибути. Лише у вільному вуличному стилі допустимі шкіряні каблучки, браслети з білого металу та шкіряні напульсники.

Не в моді довгі піджаки на три ґудзики, смугасті або квітчасті краватки, водолазки без жилета, брюки-банани, широкі джинси з накладними кишенями. Не варто носити цієї осені повністю чорні ансамблі, костюми у тонку смужку, взуття з видовженим носиком, сумки зі шкірзамінника, масивні золоті прикраси.

Реклама:

Головне сьогодні