У Венеції роздали "кіно-левів"

— 13 вересня 2010, 11:00

"Золотого лева" Венеціанського міжнародного кінофестівалю отримала американський режисер Софія Коппола за фільм "Десь".

"Десь" - історія про те, як перенасичений життям голлівудській актор (Стівен Дорф) з волі обставин опиняється в оточенні своєї дочки-підлітка і, зближуючись з нею, знову починає відчувати інтерес до подій навколо.

"Це маленький особистий фільм, я не очікувала отримати за нього приз", - зізналася зворушена Коппола.

"Срібний лев" Венеціанського міжнародного кінофестівалю дістався Алексу де ла Іглесіі за його "Сумну баладу для труби". Ця картина також отримала нагороду за кращий сценарій.

Окремо, спеціальнім "Золотим лівому" за сукупністю заслуг нагороджено американця Монте Хеллмана, який представляв у Венеції фільм "Дорога в нікуди".

Фільм Олексія Федорченко "Вівсянки" отримав на Венеціанському кінофестивалі приз міжнародної федерації кінопресі (FIPRESCI).

Крім того, Олексію Федорченко дісталася премія Назаріо Таддеі, яка заснована в 2007 році з нагоди річниці смерті італійського режисера, вченого і проповідніка Назаріо Таддеі, а також приз за кращу операторську роботу.

Спеціальний приз журі Венеціанського кінофестівалю дістався фільму польського режисера Єжи Сколімовськи "Необхідне вбивство".

Вінсент Галло, який зіграв у цій картині терориста-втікача, що опинився на півночі Європи, отримав премію за кращу чоловічу роль. До слова, роль, по суті, була німа: свою першу і останню репліку герой вимовляє вже на самому фіналі.

Кубок Вольпі за краще жіночу роль дістався Аріані Лабед за фільм Афіни Рахель Цангарі "Аттенберг".

Премія Марчелло Мастроянні, яка вручається кращому молодому акторові чи актрисі, вручено Мілі Куніс, яка зіграла противницю Наталі Портман в "Чорному лебеді" Даррена Аронофскі.

Цього року журі Венеціанського фестивалю очолював Квентін Тарантіно. Компанію йому склала російська актриса Інгеборга Дапкунайте, мексиканський сценарист Гільєрмо Арріага, французький режисер і сценарист Арно Деплешена, американський композитор Денні Елфман і два італійських кінематографіста - Лука Гуаданьіно і Габріеле Сальваторес.

Реклама:

Головне сьогодні