Паперові ляльки від Автанділа Цквітінідзе

В авангарді Українського Тижня Моди опинився грузинський дизайнер Автанділ Цквітінідзе з графічною колекцією, наповненою асиметрією і контрастом фактур.

Чергова колекція, як і попередні, позбавлена яскравих барв, що вже стало звичним для дизайнера. Цього разу Цквітінідзе використав чорно-білі поєднання, сірі, бежеві відтінки, анімалістичне забарвлення. Основні акценти були зроблені на фактурах: шовк, оксамит, пластик, блискуче каміння.

"Я створював образи в колекції за принципом дитячої гри у паперові ляльки, які мають одяг лише спереду, а ззаду він кріпиться паперові кутиками", - описує свою концепцію улюбленець жіночої публіки.

Власне, за таким принципом сукні в колекції були дуже наповнені спереду, а на спинці розмістилися лише грубі застібки-блискавки. Здається, від того вбрання виглядало таким графічно-пласким, що зовсім не притаманно Автанділові.

А головні убори моделей, можливо, натякали на те, що подіумним "лялькам" можна приміряти ще й паперові зачіски.

Чи прийдеться до вподоби таке нестандартне рішення постійним клієнткам грузинського майстра, покаже час. "Моя жінка нелегкодоступна, і вона має складне минуле", - роз'яснює образ колекції дизайнер.

Взуття до колекції Автанділ Цквітінідзе створив власноруч. Цього разу це бежеві елегантні туфлі на високих чорних підборах. "Я не розумію, як може якийсь дизайнер створити взуття для іншого дизайнера. Це неправильно", - пояснює Автанділ.

Не без особливого шику виглядали і прикраси в колекції - вінтажні бабусині брошки в товстому обрамленні з безліччю блискучих кристалів.

Не обійшов увагою грузинський дизайнер і повселюдне захоплення пластиком - в його колекції були помічені опліччя з цього тонкого прозорого матеріалу, що сам Автанділ виправдовує загальною концепцією образу.

Показ колекції грузинського майстра на Київському подіумі був прем'єрним. Ця колекція ще має бути представлена в Казахстані, який віднедавна так полюбився Автанділові, та у Парижі, де пройде перший закритий показ дизайнера для байєрів та клієнтів дому, які раніше мали змогу спізнавати творчість Автанділа Цквітінідзе лише у шоу-румах.

"Мені постійно говорять, що я роблю грузинські колекції. Але я ні про що таке не думаю в процесі роботи", - розмірковує дизайнер і одразу додає: "Та, мабуть, щось кавказьке в них таки присутнє".

А про улюблений жіночий образ майстер коктейльних суконь відповів лаконічно: "Люблю розумних жінок. І ненавиджу дуреп".

Репортаж про відвідувачів першого дня Українського Тижня Моди читайте на TabloID

Реклама:

Головне сьогодні