Пастельні колекції Едуарда Насирова, Наді Дзяк та Олени Даць

Дизайнер Едуард Насиров представив на Українському Тижні Моди колекцію для мандрівників з комфортним одягом і практичним для довгих подорожей взуттям.

"Я дещо спростив колекцію, зробив її більш зручною, ніж попередні, і більш носибельною, з прямим силуетом і вільними лініями", - пояснив свій задум дизайнер.

У колекції використані кольори різноманітних дорожніх покриттів - піску, землі, асфальту, гравію. Знайшлось місце у ній і для небесного кольору, а також для персикових та коралових відтінків неба на світанку та заході сонця.

У постановці шоу дизайнер спробував підняти тему забруднення навколишнього середовища. Тому, власне, і розкидав на подіумі сміття. А вже у фіналі показу моделі роздавали глядачам у першому ряду пакети для його збирання.

Слід нагадати, що Едуард Насиров уже п'ять років стабільно співпрацює з Будинком Побуту "Столичний". Керівник будинку Ірина Мариніна не випускає талановитого дизайнера з рук в прямому розумінні цього слова. І міцно тримала молоде дарування за руку навіть на фінальному виході показу.

Прихильницею натуралістичних фарб і природних матеріалів виявилась і дизайнерка Надя Дзяк.

"Вважаю вибір тканини для колекції дуже вдалим. Вона і пластична, як шовк, і фактурна, як льон", - так пояснила свій вибір дебютантка великого подіуму.

Сама Надя Дзяк описує своє ставлення до моди так: "Я сприймаю моду як бізнес. Навіть у цій колекції забагато творчості".

Тим не менше, Надя використала основні анонсовані на наступний сезон тренди, які взяли за правило доброго тону включати до своїх колекцій майже всі дизайнери: трикотаж і візерунчастий трикотаж, тканини з бахромою, багатошарові рюші, сукні, високі шортики, невеликі сумочки-гаманці і пластик, що вилився у Наді у силіконові деталі та елементи одягу.

"Поєднання тканин із силіконом - це наше ноу-хау!", - навіть похвалилась дизайнерка.

Олена Даць, окрилена нещодавньою участю у Міжнародному фестивалі моди у Барселоні, вийшла на подіум Українського Тижня Моди з простими матеріалами, але повна бажання грати у форми і зробити з найпростішого матеріалу справжній шедевр.

Не обійшлося без улюблених Оленкових нашарувань тонких різноколірних тканин: сірого з рожевим, небесного та рожевого з-під охри. Фішкою ж даної колекції стали тонкі прозорі дірявчаті тканини - текстильний хіт наступного року.

Не дивлячись на візуальну складність форм, одяг від Даць справляє враження цілком зручного і носибельного.

Активна Олена Даць вже встигла помандрувати зі своєю колекцією модним світом, а після Українського Тижня Моди повезе її в Дубаї. І щоразу дизайнерці доводиться підлаштовувати і видозмінювати колекцію під певний ринок та менталітет.

"У кожному місті є свої клієнтки і свої вподобання. Догодити всім, звичайно, дуже складно, але я стараюсь врахувати смаки публіки і традиції країни", - пояснює Олена.

Реклама:

Головне сьогодні