Тест

У Лондоні продали вазу за рекордну суму – власникам довелося вийти подихати

Очікувалося, що ціна твору мистецтва, виготовленого в епоху правління Цяньлун (1711 - 1799 роки), сягне 1,2 мільйонів фунтів, однак невідомий покупець з Китаю погодився заплатити за вазу набагато більше.

[L]

З урахуванням 20% націнки для оплати послуг аукціонного дому, загальна сума угоди складе цілих 51,6 мільйонів фунтів, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Такий розвиток подій став повною несподіванкою для власників вази - брата і сестри, що успадкували після смерті батьків будинок на півночі Лондона і вирішили розпродати з нього речі.

"Вони навіть не уявляли, що це таке. Сподівалися, звичайно, але поки молоток не опустився, вони навіть не наважувалися у це повірити, - розповідає Хелен Портер з аукціонного дому Bainbridges. - Коли вазу продали, сестрі довелося вийти, щоб подихати свіжим повітрям".

Аукціонний дім описував лот як "одну з найважливіших китайських ваз, що виставляються на продаж у цьому столітті".

Про те, як ваза потрапила до Великобританії, точно невідомо. Однак експерти практично упевнені, що твір мистецтва було виготовлено близько 1740 року при дворі китайського імператора і зберігався він у королівському палаці.