Фільм про Гаррі Поттера відбив свій бюджет за три дні

— 23 листопада 2010, 10:42

Перша частина останнього фільму про Гаррі Поттера "Гаррі Поттер і Смертельні реліквії" зібрав за перші вихідні у світовому прокаті більше 330 мільйонів доларів при бюджеті стрічки в 250 мільйонів.

Це найвищий показник серед усіх частин кіно саги, повідомляє Бі-Бі-Сі.

[L]

Тільки в США касові збори склали 125,1 мільйонів доларів. За підрахунками студії Warner Brothers, у Великобританії стрічка заробила 28 мільйонів доларів, у Німеччині - 21,8 мільйонів, в Австралії - 14,8 мільйонів, у Японії - 14 мільйонів і 12,3 мільйонів доларів у Росії.

У Британії касові показники передостаннього фільму про юного чарівника побили навіть кілька рекордів: найбільший збір за першу п'ятницю показу, першу суботу і за один день.

Недільні збори очікуються близькими до 5 мільйонів фунтів стерлінгів, що виводить "Гаррі Поттера і Смертельні реліквії" на перевищення попереднього триденного рекорду зборів - у 15,3 мільйонів фунтів, що належав бойовику про Джеймса Бонда "Квант милосердя".

У США фільм зібрав більше, ніж всі інші частини кіносаги.

За словами автора книг про Гаррі Поттера Джоан Ролінг, передостанній фільм (сьомий в кіно епопеї), що був поставлений режисером Девідом Йейтсом, сподобався їй більше за всі інші.

Реклама:

Головне сьогодні