Анонси тижня: фантастичні пригоди у Нарнії, життя кіно-зірки...

роніки Нарнії. Підкорювач світанку 3D"

Екранізація третьої частини знаменитої саги К. С. Льюїса, яка виходила протягом 1950-1956 років.

Поки старші діти з родини Певенсі у від'їзді, молодші Едмунд та Люсі відпочивають у родичів, де змушені гратися із марудним кузеном Юстесом. Якось у будинку вони знаходять картину, на якій зображений прекрасний корабель "Підкорювач Світанку". Малюнок розкривається, і Певенсі з Юсетсом опиняються в Нарнії, на борту цього судна.

Разом із королем Каспіаном та відважним мишеням Ріпічіпом вони вирушають у плавання, від якого залежить доля Нарнії. Друзі мають проплисти повз загадкові острови, вступити у двобій зі старими ворогами, побороти найсильніші спокуси, а також зустрітися із левом Асланом. Едмунд та Люсі раді допомогти своїм друзям, та ось Юстесу явно не до вподоби ця подорож.

Режисером третьої частини "Хронік Нарнії" став кінорежисер Майкл Аптед, знаний завдяки картинам "Донька шахтаря", "Горили в Тумані" та серії бондіани "І цілого світу замало". У ролях: Джорджі Генлі, Скандер Кейнс, Тільда Свінтон, Бен Барнс, Вілл Поултер.

"Забійні канікули"

Канадська стрічка, зафільмована на межі комедії, пародії та сплеттеру. Їі оригінальна назва: "Такер і Дейл проти Зла" ("Tucker & Dale vs Evil").

У фільмі йдеться про двох друзів селюків Дейла і Такера, які вибираються порибалити на березі лісового озера. Туди ж приїздить і група галасливих студентів. Через непорозуміння підлітки вирішують, що Дейл із Такером провінційні маніяки і намагаються знешкодити їх. Втім, усі їхні спроби закінчуються трагічно: студенти гинуть один за одним, а Дейл із Такером навіть нічого не підозрюють.
Мотто стрічки: "Купа жертв і жодного маніяка".

У ролях: Тайлер Лабін, Алан Тудик, Катріна Бовден, Філіп Ґрейнджер та інші

"Десь там"

Ця нова стрічка режисерки Софії Копполи здобула Золотого Лева на цьогорічному Венеційському кінофестивалі. У фільмі йдеться про голлівудську кінозірку Джонні Марко, який живе у найпрестижнішому голлівудському готелі "Шато Мармон" і проводить своє життя у безкінечних пиятиках та оргіях. Там його знаходить 11-річна дочка Клео, яку він покинув багато років тому.

Мати дівчинки змушена залишити її батькові на деякий час, тож Джонні та Клео мають можливість краще пізнати один одного. Незабаром Джонні починає розуміти, що дівчинка може змінити його життя на краще.

Софія Коппола в одному зі своїх інтерв'ю зізнавалася, що стосунки Джонні та Клео багато в чому нагадують її власні стосунки з батьком - знаменитим режисером Френсісом Фордом Копполою. І хоча Коппола не був розпусником, він також брав маленьку Софію і на зйомки своїх картин, і на офіційні прийоми, куди зазвичай діти не ходили.

Сама ж ідея фільму про стосунки батька-зірки із маленькою дочкою з'явилася у Софії після того, як схожу історію пережили її друзі. Втім, вона вклала у обох своїх героїв і частинку себе. Скажімо, думка поселити головного героя у готелі з'явилася у неї завдяки ще дитячому захопленню різноманітними готелями та кочовим життям їхніх мешканців.

Зрештою, Софія визнає, що на відміну від свого знаменитого батька, знімає жіноче кіно, і стосунки між людьми її цікавлять найбільше.

У ролях: Стівен Доррф та Елль Феннінґ та Кріс Понтіус

"П'ять моїх колишніх подружок"

Тридцятирічного лондонця Дункана покидає чергова подружка, і він вирішує відвідати п'ятьох своїх колишніх, аби дізнатися що в ньому не так. Його шлях лежить з Лондона до Парижа та Мадрида. Під час цієї подорожі Дункан дізнається, що кохання - це поле битви, в якому виживають лише найбільш пристосовані.

У ролях: Брендан Патрікс, Наомі Гарріс, Келлі Адамс, Сесіль Кассель та інші.

Усі фото з Кінопошуку

Реклама:

Головне сьогодні