Оголошено номінантів на "Золотий глобус"

— 15 грудня 2010, 16:13

Американська кінопремія "Золотий глобус" опублікувала на своєму сайті список номінантів.

Так, на звання найкращої драми претендують фільми: "Чорний лебідь", "Боєць", "Початок", "Король говорить" та "Соціальна мережа".

У категорії "Краща комедія чи мюзикл" значаться: "Аліса в країні Див", "Бурлеск", "Дітки в порядку", "Р.Е.Д", та "Турист".

Цього року кращою драматичною актрисою може стати одна з цих актрис: Холлі Беррі (за фільм "Френк і Елліс"), Ніколь Кідман ("Кроляча нора"), Дженніфер Лоуренс ("Зимова кістка"), Наталі Портман ("Чорний лебідь") та Мішель Вільямс ("Блакитний Валентин").

[L]Серед чоловіків на звання кращого драматичного актора претендує Джессі Айзенберг ("Соціальна мережа"), Колін Ферт ("Король говорить"), Джеймс Франко ("127 годин"), Райн Гослінг ("Блакитний Валентин") і Марк Уолберг ("Боєць").

За статуетку у номінації "Краща жіноча роль в комедії чи мюзиклі" змагаються: Аннет Бенінг ("Дітки в порядку"), Енн Хетвей ("Кохання та інші наркотики"), Анджеліна Джолі ("Турист"), Джуліана Мур ("Дітки в порядку") та Емма Стоун ("відмінниця легкої поведінки").

А от Джонні Депп номінований на звання кращого актора в комедії чи мюзиклі одразу двічі - за "Алісу в країні Див" та "Туриста". Конкурентами Джонні є Пол Джаматті ("Версія Барні"), Джейк Джилленхол ("Кохання та інші наркотики") і Кевін Спейсі ("Казино Джек").

Кращим іноземним фільмом може стати російський "Край", мексиканко-іспанський "Biutiful", французький "Концерт", італійський "Я - це любов" чи датський "Помста".

Реклама:

Головне сьогодні