Від піжами до ковзанів: у чому зустрічати Новий рік

Звичне жіноче питання "Що вдягнути?" починає турбувати пані ще задовго до початку новорічних ялинкових продажів. Останній день календаря стрімко наближається, тому час ретельно продумати і підготувати вбрання для зустрічі найголовнішої ночі року.

Спробуємо розібратися, у що саме пропонують світові дизайнери та стилісти вдягнутися для зустрічі року металічного білого кролика (або ж кота, як кому зручніше), і що можуть запропонувати нам українські дизайнери.

Також варто уважно поставитись до вибору вбрання з урахуванням місця проведення свята та стилю вечірки. Впевнені, що саме ваша зустріч Нового року буде незабутньою. Але пропонуємо декілька можливих варіантів розвитку подій новорічної ночі.

Корпоративна вечірка

Традиційно святкування Нового року починається ще в кінці грудня з корпоративних вечірок. Корпоратив - саме те свято, коли можна продемонструвати себе перед колегами в усій красі.

Адже цього дня можна зняти з себе окуляри для монітора, розправити спину і взути високі підбори. Деякі дами цілий рік готують себе до цієї події.

Вибором сукні для цього вечора займаються особливо прискіпливо. Тим паче, якщо корпоратив не обмежується посиденьками у конференц-залі фірми.

Корпоративна ялинка - це скоріше проводи минулого року, підбиття підсумків, ніж власне репетиція зустрічі Нового року. Тому й не такими суворими є вимоги дотримання кольорової гами символу року, як це зараз прийнято.

Перевага надається атласу і тканинам з переливами та блиском. Краще зупинити вибір на довгій вечірній сукні до долу чи за коліно, не надто облягаючій, або взагалі прямого фасону, з прикритими плечима - не варто забувати про те, що ви святкуєте з робочим колективом.

Сукні Yves Saint Laurent (ліворуч) та Ірини Красильникової (праворуч)

Зверніть увагу на сліпучо-білі сукні. Білий колір пасує майже всім. Таке вбрання підходить не лише для весілля, тому сміливо можна вдягати нарядний білий стрій не лише один раз в житті. Найкраще його прикрасити камінням у блакитних чи молочно-сірих відтінках, щоб трохи розрідити сліпучу білизну.

Популярністю серед дизайнерів для вечірнього вбрання користується яскраво-червоний колір. Але з ним варто бути обережним - неправильний фасон може все зіпсувати.

Не купуйте сукню, яка не підходить вам за стилем чи кольором, лише тому, що так радять стилісти. В будь-якому випадку, найкраще ви виглядатимете у тому кольорі, який пасує лише вам, чим вигідно вирізнятиметесь серед інших.

Оптимальним новорічним варіантом може стати сукня або костюмчик білого, світло-сірого, сніжно-небесного, бузкового кольору або ж металічно-срібне чи навіть золоте вбрання. Завжди актуальний чорний колір цього року залишився за бортом.

Останнім часом увійшли в моду традиції корпоративних ігор та квестів на вечірках. Можливо, доведеться дотриматись відповідного дрес-коду. Навіть якщо ви замислили стильну вечірку в дусі Чикаго 30-х років і плануєте зіграти пару кіл в Мафію, або стати мільярдером в Монополію, розбавте строгий костюм яскравими аксесуарами: сорочкою, намистом, лебединим манто.

Підберіть відповідні прикраси до вбрання. І якщо більшість ваших колег дотримається наших порад так само, як і ви, варто мати на озброєнні декілька унікальних аксесуарів: велику брошку з камінням, кольє з підвіскою, масивні сережки або гарний товстий браслет.

У кращих традиціях блакитних вогників

Серед більшості українців входить у звичку святкувати зустріч Нового року у різноманітних закладах: ресторанах, клубах, великими компаніями у приватних будиночках. І в будь-якому випадку жінки в цю ніч прагнуть виглядати якнайкраще.

Вже так повелося вбиратись згідно традицій символу нового року, цього разу - металічного кота-кролика. Тобто, на вас неодмінно має бути щось металічне й блискуче, або хоча б з відливом.

Кольорові фаворити - це срібло, золото, біла і жовта барви. Можливі й відтіночні варіанти: світло-сірий, небесно-блакитний, пурпуровий, бузковий, а золото і срібло можна поєднувати в одному наряді.

Для такого випадку підійдуть необтяжливі коктейльні сукні, а пафосні наряди до долу з парчі чи оксамиту та діаманти краще не вдягати. Адже наступний рік потрібно зустрічати з легкістю.

Для цієї новорічної ночі як ніщо краще підійдуть наряди з асиметричними вирізами, на одне плече, з дивними декольте і нерівною лінією низу. Модно виглядатимуть вбрання з драпіровками і рюшами.

Якщо ж планується вечірка з гарячими латиноамериканськими танцями, не радимо відмовлятись від короткої сукенки з довгої бахроми.

Сукні від Марії Бех (ліворуч) та Світлани Бевзи (праворуч)

Можна одразу припустити, що непогано було б святкувати Новий рік в костюмі, оздобленому хутром. Дизайнери радять не нехтувати популярними останнім часом оздобами з леліток, великого каміння, луски і пір'я.

Новорічні костюми мають бути яскравими і показними. Тож з блискучим оздобленням буде важко переборщити.

Щоб дотриматись у костюмі традиції зустрічі Нового року за східним календарем, сміливо вбирайтеся у металеві прикраси. Серед аксесуарів оберіть великі масивні або видовжені сережки, товсті кольє, широкі браслети-манжети, ланцюжки і брошки, стилізовані під вінтаж.

Якщо ви плануєте зустрічати Новий рік у великій компанії або ж у ресторані, не виключено, що ви можете загубитись на тлі блискучих нарядів. Тому радимо підібрати влучні оздоби у вигляді шийної хустки, незвичної шийної прикраси, скляного намиста, або ж сумочку яскравого кольору.

Зробіть зачіску з начосом у стилі кінця 50-х - 60-х років. Красиво було б вплести в неї тонкий глянцевий обідок з невеликою прикрасою. Не вагайтесь перед яскравим макіяжем. Масивні стрілки у стиляжному дусі або ж голлівудські "димчасті очі" (smoky eyes) тільки вітаються. Можна використати накладні вії і різнокольорові туші.

Серед взуття обирайте босоніжки з інкрустованим камінням на високих підборах, срібні або золоті туфлі.

І не спізнюйтесь на свято! Адже білий кролик так цінує пунктуальність.

Гуртом на ковзанку

Якщо раптом вирішите відійти від застільної традиції зустрічати Новий рік під привітання президента і бій курантів з телевізора, то немає кращої нагоди влаштувати дружній вихід на головну площу міста. Або ж навпаки, втекти від метушні далеко в сніжні гори чи на змерзле озеро.

У такому випадку правила дрес-коду офіційних вечірок вам не підходять. Слід вдягнутись тепліше: в товстий пухнастий мохеровий светрик або плетену довгу сукню, широкі зручні штани і дуту курточку, яка згодом витримає запеклу новорічну баталію сніжками.

Доповніть образ комплектом в'язаних аксесуарів: шапкою з балабоном, довжелезним шарфом і рукавицями. Не забудьте тримати ноги в теплі. Тож взувайте черевики для вулиці - високі чоботи, м'які бурки або валянки, ботфорти.

Можна вбратися у хутряне пальто або перевдягнутися у Діда Мороза, снігову людину чи північного оленя.

Навіть коли ви надумаєте змерзнути, святкування можна урізноманітнити гарячими напоями - звареним власноруч глінтвейном або грогом. Або ж зрештою доведеться прогулятись до бару, де вам приготують самбуку.

І ще це добра нагода зліпити гуртом снігову бабу. Не забудьте прихопити з дому морквину для носа - куди ж в Новий Рік без кролячих делікатесів?

Новорічний бал-маскарад

Якщо планується костюмоване маскарадне новорічне дійство, варто продумати костюмчики сніжинки і сніговичка. Зрозуміло, ви нікого не здивуєте в новорічну ніч нарядом кролика/зайчика або котика.

Але в будь-якому разі обирайте світлий образ, що є прерогативою стилю прийдешнього року. Для дівчат це може бути костюм метелика, квітки, принцеси, феї, доброї героїні з дитячої казки. Для чоловіків: білого ведмедика, снігової людини, принца, лицаря, героя-рятівника.

А от від темних образів негативних героїв варто відмовитись. Тим паче, що такий новорічний костюм може навіть приносити невдачу весь наступний рік.

Дружньою веселою компанією вам легко вдасться зімпровізувати танок маленьких сніжинок, а чоловікам запропонувати естафету для справжніх братиків-кроликів. Все буде так, як у дитинстві - дитячі емоції не підмінні.

Головною героїнею вечора стане снігова королева. Їй можна доручити холодне безпристрасне суддівство і роздачу призів.

Вдвох або наодинці

Який наряд обрати для зустрічі Нового Року, якщо ви збираєтесь святкувати вдома?

Новий Рік - це свято єднання, порозуміння і примирення. Та навіть якщо вам доведеться зустрічати його лише вдвох чи навіть наодинці, є безліч цікавих варіантів.

Радше за все ви зможете влаштувати піжамну вечірку. Підберіть для святкового вечора світлий комплект білизни (найкраще білого кольору), доповніть його домашніми капцями з кролячим пушком або ж пухнастими шкарпетками з кролячої вовни. А свого партнера можна вдягнути в смугасту шовкову піжаму.

Не відмовляйтесь від нагоди зробити святкову новорічну зачіску. Образ доповнять красиві блискучі прикраси, як то масивні металеві сережки чи інкрустований обідок.

Кажуть: як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. А це означає, що бій курантів необхідно слухати в неперевершеному вигляді і найкращому вбранні.

Сміливо позбавляйтеся всіх заборон і упереджень. Якщо вже випала нагода святкувати у дуже вузькому колі, потрібно нею сповна скористатися. А вибір наряду зіграє тут далеко не останню роль.

І коли компанію вам складе не лише телевізор, але й таця олів'є під шампанське, то можна на сто відсотків бути впевненими в тому, що весь наступний рік ви проведете в теплі, достатку і родинному затишку.

P.S. Бажаємо вам блискуче зустріти новорічну ніч, провести свято стильно, модно і весело! Більше приємних сюрпризів, нових знайомств та модного настрою!

З Новим роком!

Фото з рекламних кампаній та лук-буків Yves Saint Laurent, Олексія Залевського, Світлани Бевзи, Ірини Красильникової, Марії Бех та модного дому "Юнона"

Реклама:

Головне сьогодні